31 Ekim 2013 Perşembe

Korkunç Bir Gün!

Panik yok! Her şey yolunda.. Kutlayanına, ilgilisine cadılar bayramı ile ilgili bir post yapmak istedim hepsi bu :) Pinterest' ten derlediğim sonbaharın bu eğlenceli organizasyonu ile ilgili paylaşımlarımı aşağıda bulabilirsiniz. Siz de bu gece bir cadılar bayramı organizasyonuna imza atıyorsanız son dakika fikirleri hemen şimdi burada!...







 Daha pek çok cadılar bayramı süslemesi fikrine Pinterest hesabımızdan ulaşabilirsiniz.





Buradaki yazı panosundan siz de yaptırmak isterseniz sevgili Özge Bayrak' ın blogunu ve instagram hesabını (ozgehurcan) ziyaret edebilir, harika çalışmalarını inceleyip sipariş için kendisiyle iletişime geçebilirsiniz :)


Yukarıdakini Türkiye iklim şartlarında şu an yapma imkanımız yok ama fikir çok hoş :))




Çok pratik aynı zamanda konsepte harika uyumlu bir süsleme. Her şey biraz gotik biraz korkutucu olsun yeter.










Bu arada cadılar bayramını kutlamasanız da balkabağının bolluk ve bereketi simgelediğini unutmayın ;) Ben de bu vesileyle 7'den 70'e herkesin çok beğendiği ve çocuklar için de çok besleyici olan balkabağı çorbamın tarifini vereyim.

300 gr balkabağı
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
tuz 
karabiber
muskat
Süsleme için krema

Tereyağında kavurduğunuz soğanlara küp küp doğranmış balkabakları eklenip sotelenir. Kaynamış su ilave edilmeden önce tüm baharatlar ilave edilir. Kabaklar yumuşayana kadar kaynatılır. En son el blendırıyla çorba pürüzsüz hale getirilir. Servis ederken krema üzerine desen yapıp bir iki yaprak nane ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsunnn..



Not: Tarif Ebru Omurcalı' nın enfes tarifleriyle dolu "Çorbanın Kitabı" adlı kitabından alıntıdır. Muskat sevmiyor veya ağır buluyorsanız eklemezseniz de çok lezzetli oluyor.

30 Ekim 2013 Çarşamba

Bu Dantele Şölen Sofrası

Ve yine bir dantel modeli. Her türlüsüyle çalışmaya bayılıyorum, hele sonunda çıkan iş tertemiz hatasız ve kusursuz bir renk uyumunda oldu mu, bakmalara doyama :) Geçen gün önceden yayınlamış olduğum dantel çeşitlerinden bir siparişim geldi. Seçilen model en kalın ve en taşlısından pek havalı olan bir danteldi. 


Değerli takipçimin masa uzunluğu da 3 metre olunca ortaya şölen sofralarına layık bir iş çıktı. Resmi davetler ve akşam yemeği sofraları için istenen bu örtüye masanın uzunluğu sebebiyle de zaten çok ince bir dantel biraz günlük kaçabilirdi. Koyu bej dantele işlenen minik inciler ve parlak taşlar sofraya epey gösteriş kattı. 


Bu dantel de ekru, tok bir kumaşa uygulanınca takipçimin önceden yolladığı yemek takımı görseliyle tam bir bütünlük sağlandı.




Dantelimiz kalın olduğundan peçete içinse köşe dönüşü çalışıldı.

Güzel günlerde, neşeli, bereketli sofralarda kullanılsın :) Siz de sipariş vermek isterseniz 0542 637 4998 numaralı telefondan veya decorideatr@gmail.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

29 Ekim 2013 Salı

Ev Stil - Dubai

Birleşik Arap Emirlikleri, petrol sayesinde oldukça zenginleşmiş olan halkının ve şeyhlerinin gösterişe olan ilgisinin Arap şatafatı ile birleşmesi sonucu son derece lüksün hakim olduğu bir ülkeye dönüşmüştür.

Revaklı binaların oluşturduğu genel mimari tarz hem dış cephelerde hem de iç mekanlarda sıklıkla karşımıza çıkar.

Bu da iç mekan revaklarına bir örnek. Bu tarz hoşunuza gidiyorsa siz de evinizde uygulayacağınız bir nişi revak formu verebilir, duvarında ise farklı bir doku yakalamak için taş veya duvar kağıdı kaplatabilirsiniz.

Sarılar, bakır ve altın tonları olmazsa olmazıdır Arapların diyebiliriz.

Bu ve benzer evlerin pencereleri genelde daha iç taraftadır. Kadınların "ne olur ne olmaz" dışarıya karşı daha iyi korunabilmeleri, bir şekilde sağdan soldan görülmemeleri için. Bize korkunç geliyor bu düşünceler ama dünyanın bazı yerlerinde hala hakim ve işte böyle yaşam stiline kadar etki ediyor.



Rezidans yaşamı bizde olduğu gibi orada da popüler, özellikle de son yıllarda yapılan sayısız ve rekortmen gökdelenler sayesinde.

Geniş evlerine girdiğinizde dikkatinizi çekecek olan geniş alanda divan usulü yerleştirilmiş koltuklardır. Kalabalık ev nüfusuna ve kalabalık misafirlerine rahatça oturacak ve sohbet alanı sağlayacak ferahlıkta olmalıdır.


Arap stilinde görkemli aksesuarlar, gofreli kumaşlar, ışıltılı tonlar sıkça gözümüze çarpar. Halılar da iri desenli klasik olmalıdır.



Altın tonlarına canlı renkler eşlik eder çokça.

Örneğin, bu da Burj Al Arab' ın odalarından bir tanesi, renk kavramını yeterince özetliyor sanırım :)

Ahşap oyma mobilyalar gerek oturma gruplarında gerekse kapı, duvar süslemelerindeki panellerde pek yaygın.

Ev stili Dubai yazımı da yayınlamakla beraber Dubai- B.A.E. dosyasını tamamlamış bulunuyorum. Bu farklı kültürü siz de yakından tanımak isterseniz, önceki yazılarımdan yola çıkarak (ilkiikincisi) zevkinize göre bir program oluşturup keşfe çıkabilir, alışveriş ve stil olarak kendinize buralardan yeni güzellikler katabilirsiniz.

29 Ekim!

90 yıl önce bugün yaşadığımız tüm iyi şartların temelini atıp, bize sahip olduğumuz tüm yüce değerleri miras bırakmış Ata'mızı saygıyla anıyor, bir yüzyıla yaklaşmış olan cumhuriyetimizin yeni yaşını gururla, coşkuyla kutluyorum!..





28 Ekim 2013 Pazartesi

Decoridea Bumerang' ta İlk 50de!

Merhaba sevgili takipçilerim,

Bugün Bumerang' ın web sitesinde açıkladığı ilk sonuçlara göre oylamada ilk 50deyiz :) İlginize ve değerli oylarınıza binlerce teşekkürler... Ellinin içindeki sıralama henüz söylenmiyor. Her yıl binlerce bloggerın katıldığı yarışmada şu an için ilk ellide olmak bile sizden gelen en güzel takdir :) Ama yolun yarısını da geçmişken iddiayı büyütmezsem olmaz :) Sıradaki hedef ilk 10 ve sonra ilk 3 ve inşallah zirve :) Bol gülücüğün zararı olmaz ama mazur görün, bugün bir parça! neşeliyim... Eee o zaman oylamaya devam. 

http://bumerang.hurriyet.com.tr/bumerang-odulleri/61765.htm





Evim Güzel Evim #5 - Sancaktepe

Güzel bir hafta olsun hepimize... Eylül ayının ev çekimi açığını kapamak için bu ay minik bir jest olarak ikinci ev çekimini yayınlıyorum :) Bu kez Sancaktepe Sinpaş Lagün Evleri' nde Seda Hanım ve ailesinin evine konuk oluyoruz, haydi başlayalım...


Evin genelinde avangard bir tarz hakim.






Evin sitenin lagününe bakan çok keyifli bir bahçesi var. Hemen ilk kısımda oturma grubu, daha ileride masa grubu ve sevimli bir salıncak yer alıyor.




Hem basamak dibi hem de duvar LED aydınlatmaları tırabzanların yalın duruşunu zenginleştirmiş.





Ebeveyn banyosu koyu renk camla yatak odasından ayrılmış.

Evin sakinleri arasında  2 küçük kız bulunuyor, işte odaları...




Üst kat girişi

Evin avangard stilini yumuşatmak istercesine provence bir hava esiyor mutfakta.



Seda Hanım ve ailesine bir kez daha teşekkürler bu çekim için...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...