31 Temmuz 2014 Perşembe

Muhteşem Oteller #5 - Tsala Treetop Lodge

Ayın son yazısı "Muhteşem Oteller"den. Bu ayki rotamızı Güney Afrika' ya çeviriyoruz. Kıtanın Afrika olmasından da anlayabileceğiniz gibi bu kez macera dolu bir otel bekliyor bizi. İsmi Tsala Treetop Lodge.

Bence herkesin hayatında bir defa da olsa ağaç evde konaklama deneyimini yaşaması gerekir. 



Öncelikle doğanın koynunda size onun eşsiz güzelliğini cömertçe sergilerken, yaşam alanınızdaki konfordan da mahrum bırakmıyor. Dünyanın herhangi bir yerinde konaklayacağınız lüks bir otel odasından neler bekliyorsanız çoğunu size sunuyor.







Bu asma köprüyü kullanmak sizce de yeterince adrenalin dolu bir an değil mi?

Sonsuz havuzlar hep deniz manzaralı olacak diye bir kaide yok ya... Bu da en yeşilinden orman manzaralısı.

"Afrika' da bu kadar doğayla iç içe olurum da bir otele tıkılıp mı kalayım?" diye düşünürseniz de çok yanılırsanız. Kafesle köpekbalıklarının yanına indirildiğiniz dalış aktivitelerinden tutun da, fil safarileri, foklarla yüzme ve kuş cennetlerine gezi gibi sınırsız aktivitelerle kendinizi vahşi yaşamın göbeğine bırakabilirsiniz. 

Hayatımın orta vade planlarından biri de mutlaka Güney Afrika' da safarili bir tur gerçekleştirmek olduğu için bu oteli de ileriki yıllarda ziyaret edilmek üzere mutlaka takvimime ekliyorum.


Balayı çiftlerine özel imkanlar da sunan bu otelde aynı zamanda ormanın kalbinde yapmak isteyeceğiniz düğünlerle ilgili de sınırsız teklifler var. 



Afrika' da vahşi ama doğaya has bir deneyim sunan bu oteli beğendiniz mi?

23 Temmuz 2014 Çarşamba

Bebek Odası Tekstillerimiz

Bildiğiniz gibi blogumda yayınladığım satıştaki ürünler ve özel tasarım çalışmalarımız bugüne kadar çoğunlukla masa grubuna yönelikti ve dekoratif yastıkları kapsıyordu. Ancak 2 ay kadar önce bir takipçimizden gelen talep üzerine ilk kez bir bebek odası için kolları sıvadık. 



Firuze hanım yeni doğacak bebeği için güzel bir oda hazırlamak istiyordu ve bu konuda "decoridea zevkine" güvenince bana da bol araştırma yapıp atölyelerimle( biliyorsunuz satıştaki tüm ürünler için Bursa' da 2, İstanbul' da 2 olmak üzere 4 atölye ile çalışıyorum ) temasa geçmek düştü.




Benim ön araştırmalarımdan sonra Firuze hanımla detaylar için birkaç kez bir araya geldik, neler istiyor, odanın hakim konsepti ne olacak diye kararlaştırmak için. Bir de bu toplantılarda Firuze hanımın bir sürprizi daha oldu ki o da hastane odası süslemesini de Decoridea' ya vermek istemesiydi. Bu tam bir sürpriz oldu çünkü bildiğiniz gibi misafirlerime ne kadar özensem ve temalı davetler versem bu daha önce yapmadığım bir işti :) Tabii bu başka bir yazının konusu olacak.

Gelelim minik Talya' mız için neler hazırladığımıza. Setimiz nevresim takımı, karyola yan korumaları, yatak örtüsü ve dekoratif yastıklarından oluşuyor. Nevresim takımında dolgun fil aplikeli bir model tasarladık. 


Takımın kumaşlarını bebeklere uygun şekilde yumuşacık %100 pamuk satenden seçtik.

Tombik filler minik Talya' ya uğur getirsin... :)



Odanın genelinde uçan balon ve gökyüzü teması olduğundan en tepede gördüğünüz bulut yastığı ve baş harfinden yola çıkarak T harfli dekoratif yastıkları çalıştık. 


Bu da pembe şantuktan çalıştığımız kapitoneli yatak örtümüz...




Karyola kenarlarında kullanılan yan korumaların kalitesizliği görüştüğüm feedback aldığım her annenin kabusu olmuştu. Yıkamaya gelmeyen, birkaç kullanımda şekli şemali dağılan yan korumalardan hepsi yılmış vaziyette. Ee durum bu olunca kesinlikle çok sağlam ama aynı zamanda bebek ergonomisine de uygun bir tasarım ortaya koymak durumundaydım. İçi astarla desteklenmiş 1. sınıf sünger kullandık bu sıkıntıyı aşmak için. Fermuarlı yapısı ise süngerinizin daha da uzun ömürlü olabilmesi adına çok kullanışlı oldu.



Ve bu da hastane odasında kullanacakları altın yastığı. Dantel odanın konseptine uygun hazırlandı.


Bebek çeyizinin çok mutlu ve sağlıklı günlerde kullanılmasını dilerim. :) 
Eğer siz de bebek odanızda Decoridea dokunuşları istiyorsanız benimle her zaman 0542 637 4998 nolu telefondan veya decorideatr@gmail.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

22 Temmuz 2014 Salı

Hamak Keyfi

Yaz aylarında tatil fikirleri uçuşmaya başladı mı havada, gözümüzde ilk canlanan fotoğraflarda illa ki vardır o hamak. Kızgın güneşle buluşmak için, bir ağaç gölgesinde serinlemek için, kitap okuyup hayallere dalmak için sonra da tatlı tatlı uyuklamak için tercih edeceğimiz en konforlu yerdir hamaklar.



Haydi gelin bu keyif tahtından örneklere bakalım biraz. Belki bu yaz için, bahçeniz, terasınız, yazlığınız için ilham olur ne dersiniz? 




Bir hamaktan daha iyi olan şey bol yastıkla daha da konforlu hale getirilmiş hamaktır :)



Peki tavan hamağına ne dersiniz? Bana hiç yakın bir seçenek değil, iplerin bir anlık çözülme ihtimali bile soğuk terler döktürür insana. 

Ama bu fileden zarar gelmez değil mi? Olsa olsa denize düşeriz en fazla...


Alışılmışın dışına çıkmaksa niyetiniz veya "do it yourself" insanıysanız, bu seçenek tam size göre.

Bu da bazı minnaklar için... Bu ara çok kedi yoğunlukluyum, neredeyse fobimi yendim sanacağım. 

O hamak evde tek olduğu sürece hep hırgür çıkar, biz keyfimizi ailece yapalım derseniz biraz geniş alana kurulabilecek aile boyu hamak...


Burada kendini unutmayacak olan???



Sizin favoriniz hangisi? 

17 Temmuz 2014 Perşembe

Düğün Dosyası: Kına ve Bekarlığa Veda

Bekarlığa vedalar ve kına organizasyonları evlilik aşamasının en eğlenceli kısımlarından biri kuşkusuz. O muhteşem güne hazırlanırken kız kıza yapılacak son eğlence, kurtların döküleceği bu neşeli gece için hepimiz bir şekilde heyecanlanırız. Kimimiz kınayı fazla geleneksel bulurken bekarlığa veda ile yetiniyor, kimisi de anlı şanlı bir tören istiyor.



Her süreçte olduğu gibi bu alanda da yardımınıza hızır gibi yetişecek firmalar söz konusu, ki yakında bununla ilgili bir röportaj geliyor. Ancak dilerseniz tüm aşamaları kendiniz de planlayabilirsiniz. 



Kendimden örnek vereyim; ben ne sadece bir bekarlığa veda istemiştim ne de fazlasıyla detaylı bir kına şatafatı. Yakın arkadaşlarımın ve birinci derece akrabalarımızın katılımıyla ufak çaplı bir davet gerçekleştirmiştik. Sanal ortamda hazırladığım davetiyemin fotoğrafını kınada olmasını istediğim "Osmanlı" konseptine uydurmak adına Galata' daki Giyçek Fotoğraf Stüdyosunun yolunu tuttum. Burayı duymuşsunuzdur, ister sultan ister cariye, paşa, yeniçeri ne olmak isterseniz o kıyafeti giyip, role girmeniz yeterli, gerisinde çok eğlenceli kareler çıkıyor ortaya. Ben çektirdiğim bu fotoğrafı davetiyenin dışında mekanın girişinde karşılama afişi olarak da kullandım.



Mekanı, programını önceden de gittiğim ve eğlendirdiğini bildiğim için Levent' teki Ziyade Fasıl olarak belirledim. Canlı fasıl ekibinin yanında çıkan danseden çiçekçi kızlar, dansöz, davul şovu ve gece 12' den sonra devreye giren DJ hepimize eğlenceli saatler yaşattı. Mekan kendi süslerini kullandığından ve tüm bu koşturmacalı zamanlarda aklımı daha fazla detayla kurcalamak istemediğimden onlarınkinde karar kıldım. 



Kınaların iliştirildiği çiçekli şeker kutularımı canım arkadaşım Burçak ve annesi tek tek hazırlamışlardı, eee herkes bir ucundan tutuyor böyle zamanda :)

Yine temaya uyması açısından Logolu Çikolata' ya padişah ve Hürrem resimleri baskılı çikolatalar sipariş ettim, kısa sürede adresinize problemsiz bir şekilde gönderiyorlar, gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Ne mi giydim? Kınada kırmızı giyilir mottosunu yıkmaktı hedefim :) bu yüzden katlı anvelop etekleri olan mini bir fuşya elbise tercih ettim.


Bundan sonra giymeyi planladığım Kosova göçmeni olduğumuz için geleneksel kıyafetimiz çityandan önce annemle kardeşimin sürpriziyle karşılaştım. Elbisemin tonlarında fuşya bir Hint sarisi ayarlamışlar :) Durum bu olunca taktım takıştırdım Hintli moduna girdim.




Babaanelerimiz, anneannelerimizin eskiden gelinlik olarak giydikleri çityanlarımız artık kınalarda giyiliyor bizler tarafından. Ve yanlarımdaki kaftanlı kızlarım da davetiyede yazdığım gibi "kaftanınızı kapın gelin" çağrıma uyanlar :)

Konumuz kaftan olur da hediyelik kaftan olmaz mı? Ah bu seramik kaftanları bulana kadar az mı gezmiştim. Şimdi elimizi sallasak envai çeşidine çarpıyoruz halbuki. 

Benim kınam genel hatlarıyla böyleydi ancak bu postu tamamen kendi kınama çevirmeden hemen başka örneklere de geçmek istiyorum. 







İster Osmanlı teması olsun, ister Hint, seçim sizin... 





Siz siz olun bu süreçte her kafadan çıkan milyonlarca sese kulak asmayın, bu sizin gününüz, nasıl içinize siniyorsa öyle oldurmaya bakın yeter ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...