28 Temmuz 2015 Salı

Verev Parkeler

Parkeler girdiğiniz ortamı belki en çok gösteren etken olmasa da arka planı oluşturup detaylarını verdiğiniz tüm dekorasyonu sunan en önemli basamaklardan biridir. Açık renk, koyu renk, silstreli, mat veya eskitme ve hatta marküteri (marküteri yazım için buraya bir tık); bu tercihlerin hepsi tarzınız hakkında ipuçları verir.


Daha az görülmüş, uygulanmışa her zaman daha meyilliyimdir bilenler bilir. Epeyce zamandır da gözümü alamadığım parkeler bu verev düzenlemeyle döşenmiş olanlar.


Modern kullanıma da vintage kullanıma da son derece yakışıyor. Aslında bu kullanımın tekrardan trend oluşu daha İskandinav ve minimalist düzenlemelerde karşımıza çıkıyor.



Eğer süpürgelik kullanılmayacaksa duvar bitimine yakın kontür görevi görecek tek çerçeve tercih edilebilir.


Mekana girdiğiniz anda size sonsuzluk hissi veren bu uygulama aynı zamanda mekanları olduğundan fazlaca geniş gösterme özelliğine sahip. 


Böyle bir uygulama yaptırdıktan sonra koyu veya açık renk seçmiş olmanın çok fazla bir önemi kalmıyor çünkü alan yeterince genişlemiş bir etkiye sahip oluyor.


Bir ufak tüyo da şurada: kullandığınız parke renginde detayları olan objeler veya orta büyüklükte mobilyalar seçerseniz farklı bir uyum ve kombinasyon yaratmış olursunuz.


Koyulu açıklı ton seçimine dikkat! Oldukça çarpıcı ve karakteristik. Kalıpların dışına çıkmaktan korkmayın, denemeden en iyiyi bulamazsınız.




Ve marküteriye şapka çıkarırız...


Verev kullanımın sadece en başında tek bir dezavantajı var. O da yerleşimden dolayı çok fazla fire veriliyor oluşu. Eh nihayetinde bu da normalde kullanılacak olan metrekarenin biraz daha üzerine çıkacaksınız demek. Ortaya çıkacak sonuç bu kadar göze gönle hitap ediyorken, bu fark fazla göze batmamalı diye düşünüyorum.


Siz de bu ve benzeri uygulamalar yaptırmak isterseniz, yaptıkları işleri bildiğim, tavsiye edebileceğim bir firma var: Genova Zemin Sistemleri. Firma ismine tıklayarak web sitelerini ziyaret edebilir, kendilerinden detaylı bilgi alabilirsiniz. 


24 Temmuz 2015 Cuma

Çift Kişilik Dantelli Pike Takımı

Bebek bebek dedik kendimizi unuttuk. Madem yatak grubuna bebek takımlarımızla giriş yaptık, kendimizi de ihmal etmeyelim. Bu düşünceden yola çıkarak atölyenin en taze ürünü dantelli pike takımımızı takdim ediyorumm :)


Bunaltan yaz sıcaklarında %100 pamuktan üretilmiş, sizi serinletecek yumuşacık dokusuyla kendisine sarılmalara doyamayabilirsiniz benden söylemesi. 


Detaylara geçecek olursak yastık, çarşaf ve pike kenarlarına rengini veren pudra rengi pamuk saten kullanıldı. Biliyorsunuz bu kumaş nevresimde favorim. Onun verdiği pürüzsüz his ve tok duruş hiçbir kumaşta yok. Pike için de yine %100 pamuktan, terletmeyen mini baklava desenli krem rengi bir kumaş seçtim.


Etek uçlarında devam eden pembe kumaşın ortalarına geçilen nervürler zarafeti arttırıyor.


Süssüz olur mu peki? Tabii ki olmaz. Dilimli Fransız dantelden sırt sırta verilmiş bir desen oluşturup uyguladık dekor yastıklara.


Bu kısım ise baş ucuna geçilen bant, tek sıra dantelle tamamlandı.


Reklamlarda derler ya "evlenenler evini yenileyenler, bu fırsat kaçmaz" diye gerçekten bu deyime konu olanları buraya alalım şimdi :) Hepimizin elinde bulunması gereken bir takım. Dantel, kumaş ve pike renkleriyle oynamalar yapabiliyoruz. Tabii ki sizin ölçülerinize ve isteklerinize göre şekilleniyor her şey. Sipariş için 0542 637 49 98 numaralı telefondan veya decorideatr@gmail.com dan benimle irtibata geçebilirsiniz :) 


22 Temmuz 2015 Çarşamba

Muhteşem Oteller #16 - Intercontinental Tahiti

Geçen aya sıkıştıramayınca bu ay "Muhteşem Oteller" i çiftliyoruz. Maksat yaz güzelleri kaynamasın, şu sıcakta gözümüz gönlümüz açılsın :) Bu ayki istikamet Pasifik Okyanusu' nun incilerinden Fransız Polinezyası' nın biriciği Tahiti' ye... E hadi tur başlasın...


Önce bu eşsiz coğrafyanın bize neler vaad ettiğini bilelim de ona göre inceleyelim. Ayağınızın altında akıp giden böyle bir yaşam varken dekorasyonu ne olursa olsun o odada durulmaz öyle değil mi?


İnsan bazen sorguluyor dünyada böylesine cennet bahçeleri varsa insanın aklına durgunluk veren, cennette bizi bekleyen yerler nasıldır acaba diye...


Dünyaca ünlü oteller zinciri Intercontinental Fransız Polinezyası' nın bu güzel bölgesinde harika bir alana yerleşmiş. Hem otelin ortamı hem doğa birleşince eşsiz bir mekan çıkmış ortaya.


Oda servisinin böylesi...


Tabii ki ALOHAAAA ezgileriyle sizi karşılayan Tahitili dansçı kızlar...


"Happy hour" saatleri adeta iç mekandan doğaya kaçma bahanesi, üstelik de Tahiti' ye özel çiftli kayıklarda yapılan sunumla. (araştırdım ama bulamadım, bu kayıkların özel bir adı varsa yazarsanız, mutlu olurum)


Her an her adımda ise insanın içini açan rengarenk çiçekler...



Unutulmaz bir günbatımı varsa bir yerde, oranın yeri hep ayrı bende...




Odalar aslında ada otellerinde görmeye alıştığımız tarzdan biraz uzak, daha klasik, daha Fransız, daha resmi.


Doğaya yapılan en önemli gönderme ise bolca kullanılan hasırlar.



Tatil planlarında değişiklik yapmaya karar verenler? :) Yoksa hepimiz işimizin başına dönebiliriz.

17 Temmuz 2015 Cuma

Mutlu Bayramlar

Bu yıl bayram bana daha bir başka... 28 yıldır bildiğim tattığım bayram rutinime 2 yıl önce eşimin rutini eklenmişti. Çok geçmeden bu yıl bu rutin de farklı bir yere evrilecek. Bu bayram sabahı biz kalkıp giyinip süslenip yollara dökülmeyeceğiz yalnızca. Bir de taranıp süslenecek bir minnoş var. Onun ilk bayramlıkları var yarını bekleyen.

Hiç bayram tatilcisi olmadık ailecek. Bir kez bu kuralı deldim ve hiç tat vermedi, ne gittiğim yerin kalabalığı ne İstanbul' u bırakmak. Varsın biz ailece İstanbul' u bekleyelim, bayramlar biraz bayram olarak kalsın... 

Herkese çok çok sevgiler, tatilli, kutlamalı, gezmeli, şekerli, harçlıklı mis gibi bir bayram olsun ;))



PS: Kızım mıdır rutininden sıkılmaya başladığım bayramı heyecanla bekleten, kim bilir? :)

15 Temmuz 2015 Çarşamba

Pijama Partisi Dekorasyonu

Okullar yaz tatiline girdi. Çocuklar tatilde belli bir mesafe katetti. Muhtemelen daha yaz ödevlerine hiç dokunulmadı ve dokunmamak için araya türlü bahaneler sokuşturuluyor :) Ebeveynler ve çocukların birbirine girmesi an meselesiyken ortalığı sakinleştirecek bir fikir benden size... Bunu ödevlerini yapmasının bir ödülü olarak da teklif edebilirsiniz: arkadaşlarla pijama partisi. Peki bir dolu çocuğa ev sahipliği yapacakken ilgilerini çekecek neler olmalı o gece? Hadi bir göz atalım.


Konumuz pijamaysa etrafta bolca yastık, yorgan, pike, terlik olacak demektir. İşe davetiyeyle başlayabilirsiniz. Yerin ve saatin, belki ufak bir notun eklendiği davetiyenizi uyku bandı şeklinde bastırabilirsiniz. Böylece davetliler ne kadar özenle hazırlanmış bir partiye geleceklerinin ilk tüyosunu almış olurlar.




Güneş batacağına göre en tatlı uyku eşlikçisi ay ve yıldızlar olacak. Afacanlara hazırlayacağınız sofra bolca ay yıldız içerebilir.




Peki ya masayı direk yatak olarak hazırlasanız? Eminim bunu görünce düşüp bayılabilirler :)





Hediyesiz olur mu hiç? Üzerlerinde isimlerinin ya da ufak notların yazdığı pijamalar, terlikler veya havlular bu geceden birer anı olarak verilebilir.




Baş harfli pike veya battaniyeler de sevimli bir seçenek olacaktır.



Her ne kadar adı pijama partisi olsa da yatma saati kuralının epeyce delineceği bir gece olacak, orası belli. İlerleyen saatler için atıştırmalıklar hazırlamayı ihmal etmeyin. Süt içirmenin en güzel şekli, yanına iliştireceğiniz leziz kurabiyeler olacak.


Gece kuşu baykuş da konseptinizde genişçe yer alabilir. Vallahi böyle parti bana organize edilse o evden biraz zor dışarı çıkabilirim ne yalan söyleyeyim :))



Hediyelik demişken rahat uyumalarını sağlayacak lavanta keseleri de koyulabilir yastıklarının yanına.



Film izlemeden geçen bir pijama partisi düşünebiliyor musunuz? Ortak paydada buluşulabilecek birkaç DVD seçeneğini önceden ayarlamakta ve bolca patlamış mısır stoklamakta fayda var.


Çabuk sıkılma ihtimallerine karşı birkaç aktivite planlayabilirsiniz. Gece takacakları uyku bantlarını tasarlamak veya son günlerin favorisi boyama kitaplarından oluşan bir seçki eğlenceli olacaktır.










Ve uyku zamanı... Yatakları boşverin, gerisi onların hayalgücüne kalacağından derme çatma bile olsa organize edeceğiniz minik çadırlarda uyuma fikri için filmi, aktiviteyi bile erkenden bitirebilirler. Tabii ki gecenin en tatlısı çadırdan çadıra dedikodu eşliğinde... :)


O halde sizlere kolay gelsin, çocuklara iyi eğlenceler...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...