10 Haziran 2014 Salı

Amor A La Mexicana

Yine biz yine mini bir akşam yemeği... Geç gelen yaz balkon sefalarında da rötara sebep oldu ve gerekli temizliklerin ardından ancak açabildik balkon sezonunu. Evimiz hep dolsun taşsın diye de birilerini davet etmek istedik. Cumartesi gününün yemek programı birkaç gün önceden belli olduğundan davet ettiğimiz çiftimize mesajımız "meksika gecesine bekliyoruz" şeklinde oldu :)



Tema belli olur da bizde fikirler uçuşmaz mı? Nedir Meksika' nın olayı? Bol renk bol cümbüş, lezzetli karman çorman yemekler, eğlenceli Güney Amerika müzikleri; işin özü bu. Hemen evdeki malzemelerin değerlendirmesi yapıldı ve Meksika bayrağındaki renkler baz alındı, yani kırmızı, yeşil, sarı. Yemyeşil ve içinde farklı renkleri de barındıran masa örtüsü serildi. Üzerine bu renk cümbüşüne uygun renkli tabaklar servise kondu. 


                    

Dekor için yeni renkli tealighlıkları kullandık. Ee ama şapkasız ve kaktüssüz bir Meksika sofrası olur mu? Bunu da hemen kağıt görsellerle hayata geçirdik, yanına da dekor olarak maracaslarımızı ekledik. Ee fondaki Meksika ve Güney Amerika müziklerini bilmem söylememe gerek var mı?


                                    

                               
Hepsini kendim hazırladığım soslardan anlayacağınız üzere menümüz başlangıç olarak nachos, ana yemek ise et fajitas idi. Yalnız servis telaşı ve açlıktan sebep sanırım onları fotoğraflamayı unutmuşum :( Yine de size pratik bir nachos tarifi vermek istiyorum, et, tavuk, karides gibi detaylarla uğraşmadan evde çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık.

                                   

                           

                           

                                 
Nachos tarifi:

Bir paket Doritos Taconun istediğiniz kadarını orta boy bir borcama boşaltın. Üzerine marketten alacağınız haşlanmış Meksika fasülyelerini ekleyin. Dilimlenmiş yeşil zeytin, konserve mısır, jalepeño biberi de ilave edip rendelenmiş cheddar peynirini serpiştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıttığınız fırında peynirler eriyene kadar 10-15 dakika pişirmeniz yeterli ;) Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...