27 Ocak 2014 Pazartesi

La Cenerentola

Merhaba herkese,

Bol aktiviteli, keyifli, verimli, bereketli bir hafta olsun. Epeydir kültür sanat konusunda yazmıyordum ki Süreyya Operası' ndaki La Cenerentola - Külkedisi isimli operanın galası için gelen davetiyelerimizle arayı kapatayım dedim.



G. Rossini' nin değerli eserini operanın vazgeçilmez dehası Yekta Kara sahneye koymuş. Temsil esnasında fotoğraf çekmek yasak olduğundan sizinle paylaşamıyorum ama çok çarpıcı bir prodüksiyon olduğunun altını çizerim. Hikaye birkaç küçük değişiklikle bildiğiniz Külkedisi ancak o bildiğiniz tumturaklı opera sahnelerinden çok farklı, tam anlamıyla pop-art bir sahne "merhaba" diyor seyirciye. Öyle ki, asimetrik merdivenleri siyah-beyaz puantiyeler, çizgiler süslerken arkada patlayan bir POP! yazısı geçiyor. Oradan balo sahnesinin müziğine elektro gitarlı prensimiz ve arkasında Elvis Presley posteri eşlik ediyor. 



Muhteşem seslerden İtalyanca ile kulaklarınızın pası silinirken aynı zamanda görsel bir şölen de temsili oldukça başarılı kılıyor. Daha fazla detay vermeyeyim de mutlaka gidin, izleyin. Süreyya Operası' nın  http://www.sureyyaoperasi.org/ web adresinden program bilgilerine ulaşabilirsiniz.


Ah işte opera sahnelerinin bayıldığım görkemi ;)

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...