22 Ocak 2015 Perşembe

Brunch Sofraları

Ve yine güzel bir cuma günü! Hangi cumaya kötü diyebiliriz ki bizi dinlenip deşarj olacağımız, sosyalleşebileceğimiz haftasonuna bağlıyorken? Bugünkü yazım pazar günü için. Bu hafta için programınız nedir bilmiyorum ama aşağıdaki sofraları görünce birilerini toplayıp bruncha davet etmek isteyeceğiniz kesin :) Büyük sofralar hazırlayıp birilerini yemeğe çağırmayı o kadar özledim ki (o kadar uzun saatler hazırlıklara izin vermiyor minnoş epey zamandır) bu yazı bana da ilaç gibi geldi.



Çubuklara sarılı veya dizili kahvaltılıklar hem pratiktir hem de masaya boyut kattığı için sunum açısından zengin gösterir.





Ekmek ve hamur işleri için ayrı bir köşe yaratabilirsiniz. Hatta bunları sepetlerde sergilemek sizi ve misafirlerinizi tam bir hafta sonu pikniği moduna sokacaktır.


Bol malzemeli waffle köşesine ne dersiniz? Dikkat, bu köşeyi gören kahvaltıyı yabana atabilir ;)


Davetin adı brunch oldu mu elbette sadece kahvaltılıklarla kurtaramazsınız. En az 2-3 çeşit de hafif aperatifler hazırlamak gerekir. Bunu da füme et veya somonlu kanepelerle çözebilirsiniz.


"Baby it' s cold outside" davetinizin ana başlığı bile olabilir. Dışarısı soğuk ama sizin masanız davetkarlığıyla konuklarınızın içini ısıtacak.

Çok katlı geniş servislerinizi ana sunum alanı olarak kullanabilirsiniz.


Bu servisleri meşrubat veya sıcak içecek köşesinde de kullanmak güzel bir etki yaratacaktır.


Çocukları unutmak olmaz, o sütler içilecek! Farklı şekilde sergilerseniz daha bir coşkuyla şişelere sarılacakları kesin.


Veya bir brunchın en keyif anlarından biri de bir kadeh şampanyanızı yudumlarkendir...

Külahta sunum hem şık ve sevimli duracak hem de dökülme derdini ortadan kaldıracaktır.


Atıştırmalıkları porsiyonluk hazırlamak ise tam simetri sevenlere uygun bir sunum şekli, aslında çok da pratik. 

Şu andan sonra bana size afiyet bal şekerler olsun demek düşüyor. Hadi bakalım önce kimleri davet ediyorsunuz bu pazar, listenizi yapın, sonra da menüyü belirleyin! 
Keyifli bir hafta sonu olsun hepimize... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...