6 Ocak 2014 Pazartesi

Evim Güzel Evim #6 - Ulus

Blogun her daim heyecanla beklenen postlarından biri yine burada. Ev çekimlerii! Feyz alıyorsunuz, beğeniyorsunuz, eleştiriyorsunuz, "evim güzel evim" yazılarını merakla bekliyorsunuz. Ee ne yalan söyleyeyim ben de bayılıyorum ev çekimi yapmaya. Her yeni ev yeni bir vizyon, yeni bir tarz, yeni bir DNA. Aynen öyle, DNA! İçinde yaşayanlar kimlerse belki biyolojik olarak değil ama gayet fiziksel izler taşıyor o evler sahiplerinden ;)

Şimdi de Ulus' ta bir eve misafir oluyoruz. Sevgili Melike ve eşi yeni evli sayılırlar ve bu evleri için çok emek harcamış, her bir parça için ayrı koşturmuşlar. Bu kadar emeğe de değen bir sonuç çıkmış doğrusu ;) Mavi huzurundaki bu cici evi turlayalım hadi hemen...



Evin girişinden itibaren gösterilen özeni hemen anlıyorsunuz. Petek ferforjeli dresuarın demiri, mermeri ve aynası 3 farklı yerde yaptırılıp bir araya getirilmiş, cila işçiliği dahil. Burada ve evin çeşitli yerlerinde göreceğiniz hayatı kolaylaştıran dekoratif sepetler İkea' dan.

Minik büst Zara Home' dan.


Kütüphanenin dizaynı Melike' nin eşine ait. Ayrıca alt ve üst bölmeler de dolap olarak kullanılmış. Mesajlı pano Mudo Concept' ten. Gramofon bir antikacıdan arkadaş hediyesi, gitar ve bağlama çalan eşle beraber de son derece müziğin hakim olduğu bir ev olmuş. Gramofonun durduğu kaz ayaklı sehpa ise Zara Home' dan.

Boynuz Zara Home' dan.



Cam sehpa Habitat, zebra desenli post ve ekose yastık Zara Home' dan, geyikli ve yazılı yastıklar H&M Home yurtdışından. Bu arada zebra post da geçen haftaki yazımın üzerine süper bir örnek oldu ;) okumak için buraya bir tık. 



Buram buram anı kokan bu güzel ve mütevazi saat Melike' nin anneannesinden.


Evdeki çoğu mobilya gibi yemek masası ve deri sandalyeler de özel yapım elbette. Keyifli sofralar kurup misafir ağırlamayı seven çift masanın mermerini Alibeyköy' deki mermercilerden özenle seçmiş. Başta bembeyaz bir ev olacağını hayal eden çift alışverişe başladığında birden zevklerinin onları bambaşka bir yere götürdüğünü görmüş. Bence çok da iyi olmuş böylelikle son derece özgün ve stil sahibi bir dekorasyon elde edilmiş.

Saat yutmuş konsol aynası evin kesinlikle en orijinal parçalarından biri ve yine sevgili Melike' nin eşine ait bu ayna ve konsolun tasarımı da. Ayrıca koyu ceviz konsolun ayaklarını oluşturan 2 şerit ise deri kaplama.

Avize Mudo Concept' ten, şamdan ise Fransa seyahatinden hatıra, Villeroy&Boch.



Mutfak kapısı alanları ferahlatmak için iptal edilmiş. Mutfaktaki ve evin her köşesindeki biblolar süsler muhtelif zamanlardaki yurtdışı gezilerinden anılar. Aslında çok gezen biriyseniz mutlaka evinizde bu yöresel detaylara yer vermelisiniz çünkü hepsi birer minik anı olup her daim hayatınızdaki yerini alıyor. Perdedeki ponpon detayları Melike' nin evin her aşaması için epey koşturan annesinin fikriymiş.






Mutfağın cici baharatlıklarına bayıldım ben! :) tebeşir detaylı, sil yaz, sil yaz :) Bunlar ve Mr. & Mrs peçetelik İngiltere' den.


Banyo sıfırdan kırılıp yapılmış. Fazla açık renk fayans tercih edilmemesine rağmen kullanılan aydınlatmayla küçük alanları bile nasıl ferah kılabileceğinize bir örnek olmuş.

Sepetli ferforje İkea' dan alınmış, dar alan böylelikle hem dekoratif hem de fonksiyonel değerlendirilmiş.

Kapaklı cam aksesuarda yine anılar :) Maldivler kumu ve mercanları...


L şeklindeki evin holünde asma tavan gibi bir bölüm yaratılmış ve buradan dar gibi görünen bu bölme ev sahiplerinin tüm valizlerini böylelikle bünyesine sığdırmış. Dreamcatcher aydınlatma ise Amerika' da Büyük Kanyon' dan alınmış.

İleride çocuk odası olacak şu an ki çalışma odasındaki bu şirin divan da örtüsü ve yastıklar dahil özel yapım.

Country tarzındaki bu tel dolap sevgili Melike' nin evlenmeden önce kullandığı dolapmış şimdi ise nevresimlik olarak kullanılıyor.

Kapitoneli deri sandalye Çağlayan' da bir sandalyeciden, mavi masa ve abajur İkea' dan. "Bu eve yerleşince aslında maviyi ne kadar sevdiğimi anladım." diyor misafirperver ev sahibemiz. Çizgili perdeler ve küre de Zara Home' dan.

Giyinme odasının bir kanadı İkea' dan diğer kanadı ise ihtiyaca göre bir raydolap firmasından temin edilmiş, iç dizaynında işlevsel kullanım hedeflenmiş.


Yine mavi tonlarla yatak odasında dingin bir atmosfer yaratılmış, yatak özel tasarlanmış, yastıklar Zara Home, konsol İkea' dan, Venedik ayna ise Mi Casa' dan alınmış.

Yatak odasına nostaljik bir hava katan mavi koltuk pinterest fikir cennetinden, özel yapım pembe berjer ise yine Melike' nin önceki odasından...

Abajurlar Laura Ashley. Yatak odası, salon ve mutfak perdeleri özel tasarım.


Maldiv rüzgarı burada da esiyor, kutu içinde mercan parçası ve oraların en ünlü yerel çiçeği frangipani.


Misafirperverlikleri ve güzel evlerini açtıkları için sevgili Melike ve eşine sonsuz teşekkürler, çok çok mutlu günlerde oturun... ;)

2 yorum :

Unknown dedi ki...

Divana bayıldım. Modernize edilmiş nostaljik bir havası var. Ayrıca salondaki saati aynanın üzerine yerleştirme fikri gerçekten iyiymiş. 'Bu Nedir' diye çözmeye çalışıyor insan, dikkat çekiyor baya. Ev sahibini tebrik ediyorum.

http://qhayadesign.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Kesinlikle katiliyorum :) tamamen ev sahibinin yaratici fikri :) sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...