27 Mart 2014 Perşembe

Ayna Ayna Söyle Bana..

Ayna öyle dekoratif bir ürün ki, istisnasız her birimizin evinde en az 2-3 alanda yerini alıyor. Aynasız bir banyo düşünülebilir mi, ya da yatak odasına ayna koymayan biri var mı? Peki giyinme odaları? Salon ve girişleri de sayarsak evin her yeri ayna oldu zaten :)


Bugün tam da buna değinmek istiyorum. Komple tavan ya da baştan aşağı aynayla kaplanan duvarlar aslında dönem dönem çok kullanıldı. Ama son yıllarda renkli ve eskitme aynaların işin içine girmesi, kapitone desenli yerleştirmelerle ve hatta kesişim noktalarına konulan metal aksesuarlarla en şık dönemlerini yaşıyor diyebilirim. 

Öncelikle ayna kullanmaktan çekinmeyin. Alanlarınızı herhalukarda ferahlatacak olan bu sihirli aksesuarı sadece odanızın stiline göre tercih etmeniz yeterli.

Süit tarzı geniş bir odaya sahipseniz oturma bölümüyle yatak bölümünü aynalı paravanla bölebilir; böylece bölünmeden kaynaklanacak daralmayı ayna etkisiyle yok etmiş olursunuz.





Yüksek tavanlı mekanlara uygulanabilecek akordiyon aynalar mistik bir hava oluşturacağı gibi estetik ve 3 boyutlu bir görünüm de sağlayacaktır.


İşte bu da modern odalarınız için tercih edebileceğiniz geometrik şekilli aynalar.

Özellikle küçük banyolar için harika bir seçenek olacak duvar ve tavan aynalarıyla çok hoş bir görünüm yakalayabilirsiniz. Benzer bir örneği Narlife ev çekiminde görüntülemiştim.

Kartonpiyer veya desenli alçıpana uygulanacak tavan aynaları salonunuzun çehresini bir anda değiştirecek, elit bir şıklık sunacak.

Bu aynayı Dubai yazımdan hatırlayabilirsiniz. Zabeel Saray Hotel' de kiremit etkili kullanılan bu ayna dizilimi de çok başarılı. 

Beyaz ve metal aynayı her zaman daha da etkili yansıtan ve destekleyen dokular.

Yine dar koridorları ve holleri karanlıktan ve sıkıcılıktan uzaklaştırmak için karşılıklı yerleştireceğiniz aynalar kurtarıcınız olabilir.

Paravan aynalara bir örnek daha...

Yine alçıpanla bölmeler uygulanmış duvarlara tekli aynalar yerleştirmek de çarpıcı bir etki yaratacaktır.


Bu da geçen yılki mobilya fuarında görüntülemiş olduğum bir örnek. Dekoratif şöminelerin karanlık girişini canlandırmaya birebir.

Komple duvar kaplaması aynalara ilave edilecek aplikler de kesinlikle çok şık birer tamamlayıcı.

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...