2 Ağustos 2013 Cuma

Evim Güzel Evim #3 - Sarıyer

Önceden size doğumgünü çekimini görüntülerken ev çekimi için de sözünü vermiş olduğum bir evdeyiz şimdi. Biraz gecikmeli de olsa buyrunuz misafirliğe Sarıyer' e... 


Bahçe dubleksi olan bu ev tamamı ormana bakan bir sitede yer alıyor. 1 yaşında minik bir kızları olan çift yaşam alanlarını çoktan ona göre dönüştürmüşler bile.

Dairenin girişindeki metal tablo ve ortancalarla dolu geniş vazo, ayrıntılara önem veren, zevkle döşenmiş bir eve adım atıyor olduğunuzun ilk sinyallerini veriyor. 



Salonun girişindeki yemek masası ve büfe Fatih Kıral mobilyadan, 12li avize ise İsmet Mobilya' dan alınmış. Abartıya kaçmadan ince detaylarla da şıklık yakalanabileceğini gösteriyor tercih edilen bu takım. Masa üzeri için de zarif ikili şamdan tercih edilmiş.


Masanın hemen arkasındaki mutfağa açılan sürgülü kapı ise mutfağa kolay erişim sağlarken, istenmediği zamanlarda kapatılarak salonun izole edilmesine olanak sağlıyor. 


Salonun oturma bölümünde Natuzzi' den L koltuk seçilmiş; pembe renkli geniş olan ise son derece rahat ve rengi itibariyle salona canlılık katmış. Bu alandaki aydınlatma Baccarat' tan. Bence salonun en tarz detayı İsmet Mobilya' dan alınmış olan desenli lake orta sehpa. Mağazada belki fazla iddialı durabilecek bu parça doğru mobilya seçimleriyle kombinlendiğinde ortama yaratıcı bir hava katmış.


Yan duvarda görülen aynalı kapı orada bulunması gereken tesisatla ilgili bağlantıları kamufle etmek için şık bir yöntem.



Yemek masasının arkasında, keyifle oturulan sofralara eşlik eden minik bir müzik köşesi. Ayrıca ev sahibesi orkideleri çok sevdiğinden evin pek çok yerinde kullanmış. 


Bu kattaki bahçeye çoğunlukla evin minik kızının oyun alanı hakim olmuş. Çekim günümüzde sağanak yağmur olduğundan bahçeyle ilgili sınırlı detay alabildik ne yazık ki. Ancak bu evin bahçe düzenlemesiyle ilgili diğer fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz. Bu katın bahçe mobilyaları Mudo Concept' ten.



Yağmurdan kaçıyorrr ve mutfağa doğru ilerliyoruz. 



4 kişinin rahatlıkla yemek yiyebileceği pratik bir masa her mutfağın kurtarıcısı. Siyah cam ve metal karışımı ise hoş bir tercih, sandalyeler Siesta' dan.


Giriş katındaki misafir tuvaleti için de her detay düşünülmüş.



Dublex ya da villa, içinde merdiven bulunan evlerdeki yan duvarın boş olmasını hiç sevmem. O duvar mutlaka hareketlenmelidir. Ya güzel bir yağlıboya tablo, ya duvarı kuşatacak şık bir aplik hatta belki çocuğunuzun yaptığı bir resim daha da anlamlı olabilir. Burada da kullanılan ayna, aplik ve çerçeveler bize yaşanmışlık dolu bir ev sergiliyor. 


Üst katta yer alan ebeveyn odasının tüm detayları Fatih Kıral mobilyadan. Odanın önündeki balkon dar da olsa ormana karşı sabah bir nefes almak için bile birebir.


Evin minik prensesinin odası yine ev sahibesinin ince zevkine uygun olarak Akmerkez' deki Jacadi' den döşenmiş.Yalın hatlarda olan mobilya pembe ve vizon çizgili duvar kağıdıyla hareketlendirilmiş, vizon renkteki köşe raflarla da tam bir uyum yakalanmış. Bu tarz raflar özellikle çocuk odaları için hayat kurtaran önemde. Gerekli gereksiz her şey kategorilere ayırıp daha az kullanılanları mümkün olduğunca gözden uzağa kaldırabilmek için pratik bir yöntem.



Ebeveyn banyosundan şık bir detay daha

Televizyon odası olarak kullanılan bu odanın girişindeki sandık 1907 yılında ham ağaçtan yapılmış. Ev sahibesinin annesinin anneannesinin çeyiz sandığıymış. Üzerindeki zarif desen işlemesi, tarih ve baş harflerinin yazılması çok anlamlı olmuş. Şimdilerde kişisellik katması için firmalar çantadan gömleğe kadar her şeye baş harf işlemesi yapıyor halbuki çok eskilerden beri tercih edilen hoş bir uygulama. 


Bu odanın çok sıcak bir ambiyansı var. Gerek tercih edilen mobilyalar gerekse aksesuarlar ve leopar post her şeyiyle bu odayı keyifle vakit geçirilebilir kılmış. L koltuğun (Lazzoni' den) kapladığı alanı sehpaların şeffaf cam (Natuzzi' den) olarak seçilmiş olması bir hayli dengelemiş. Yığın halinde mobilya görüntüleri oluşmamış. Evin çoğu yerinde sıklıkla gördüğümüz gibi bu odada da bol bol fotoğraf çerçevesi var. Duvardaki grup çerçeveler, kelebek resimleri ve pencere şeklindeki aynalı saat Mudo Concept' ten.



Odanın bir bölümünden geçilen gömme dolap kısmı ise evlerin bitmeyen ihtiyaçlarını karşılamak için birebir. Ne kadar çok dolap olsa yine de doldururuz diye düşünüyorum :)


Bu odaya da ufak bir banyo yapılmış. 


Bu odanın belki de en güzel yanı, kot farkından dolayı kendi bahçesine sahip olması. Bir odaya ait balkon değil bahçe fikri bile başlı başına güzel. Buranın mobilyaları da L' unica' dan. Yine yağmurdan dolayı çok sağlıklı fotoğraf alamadığımı belirtmek istiyorum, affola.




 Canayakın misafirperverliği için sevgili Emine ve Önder' e teşekkür ediyor, güzel evlerinde mutlu huzurlu günler diliyorumm tatlı kızlarıyla :)


4 yorum :

Adsız dedi ki...

merhaba o kelebekli yeşil kavanozlar nereden acaba sehpa üzerindeki ve siyah şamdanı da cevaplarsanız sevinirim kolay gelsin

tuba

Adsız dedi ki...

kafesli mumluk mudo değil mi? ortancaların olduğu taş vazoları nerelerde bulabilirim küçük büyük boy euroflora da en son gittiğimde yoktu

Unknown dedi ki...

Tuba- öncelikle teşekkür ederim :) yeşil kavanozlar Mudo Concept, siyah şamdan yurtdışından alınmış..

adsiz okuyucum :) kafesli mumluk Mudo.. o tip taş vazolar Tepe Home' da bulunabildigi gibi daha büyük çiçek veya botanik bahçelerinde de satılmaya başlandı artık, o tip yerleri araştırırsan mutlaka begendigin bir taneye denk gelirsin

Adsız dedi ki...

adsız olan da benim kusura bakmayın yazmamışım ismi mi ;) tuba

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...