5 Mart 2013 Salı

Unicera Banyo-Mutfak Fuarı


Unicera Seramik, Banyo ve Mutfak Fuarı 27 Şubat - Mart tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar Merkezi’ nde 25. kez gerçekleşti. İnşaat sektörünün öncü ve her yıl merakla beklenen bu fuarı hem sanayiciler hem tüketiciler tarafından büyük ilgi gördü. Ben ziyaret ettiğimde de epey kalabalık söz konusuydu. Neler yoktu ki? Bu postun uzunluğu için şimdiden affınıza sığınıyorum ama bu kadar güzel şey gördükten sonra sizleri onlardan mahrum  edemeyeceğim :) Ana tema seramik, banyo, mutfaktı ama mutfak dizaynı ile ilgili çok fazla seçenek yoktu. Dolap çözümlerinden ziyade mutfakta da kullanılan seramik döşemeler ve bataryalardı yoğunluklu katılımcılar. Bundan dolayı ben de yazımı banyo grubu ile taş-seramik grubu olarak ikiye ayıracağım. Ve banyo diyorum! 
Villeroy and Boch yine her zamanki tarzına yakışır şıklıkta bir banyo düzenlemişti.

























Özellikle lavabo kenarındaki işlemelerine ve bataryalarına bayıldım. 

Bu fuarda da tüyolarını aldığımız ve Villeroy and Boch'ta da gördüğümüz üzere aslan ayaklı vintage küvetler yeni nesil banyolarda yerini almaya niyetli, inanılmaz revaçtalar. Hele şu pembe alınıp da baş köşeye konulmayacak gibi değil :)



Küvetten konu açılmışken ultramodern siyah, mavi gibi örnekler de mevcuttu. Jakuzili olanlar ise tam anlamıyla "al, evde kendi spa' ı terapini kendin yap" der gibiydi. İnsan girdi mi çıkmak bilmez eminim. 




Önceki katıldığım fuarlardan tanıdığım Formina firması her zaman için yeniliği seven ve sektörün öncülerinden olan bir markadır. Her fuarda illa ki yeni bir tasarıma yer verir. Bu kuğu küvet de fuarın en ilgi gören modellerinden biriydi.


  
Bu güzel jakuzide de sol kanatta gördüğünüz kanaldan su devir-daim ediliyor. Yine yenilikçi ve göze de hitabeden bir tasarım.

Tabi fuarda çocukları da unutmamışlardı. Onlara uygun, klozetler, renkli cıvıl cıvıl klozet kapakları ve mini mini lavaboların yanı sıra öyle bir küvet yapmışlardı ki değil çocuk, biz büyükler bile özenip içine girmek isteyebiliriz. :)




Lavabolara geçecek olursak yine çok yenilikçi çözümlere yer verilmişti. Rengarenk ve değişik formlarda lavabolar eski klasikleri ve son yılları popüleri kurna şeklinde olanları da yerinden edecek cinsten.



Kocaman büyüteçli aynaların duvara monte edilip çirkin bir görüntü oluşturmaması için bakın ne bulmuşlar: Büyük ayna içine entegreli büyüteç aynası :)





Paslanmaz çelikten yapılmış lavabo gider boruları out, seramikler in! Ayrıca bu modeldeki bataryanın güzelliğine bakın, sağ tarafta sade, kendi halinde...


"Koca fuarda o kadar model gördün bu mudur yani favorin?" diyeceksiniz belki de ama en aklımın kaldığı modelin iki rengini ilan ediyorum!!!










Evet belki fazla yalın ama o tok duruşuyla bile çok şey anlatmıyor mu sizce de? Lavabonun içi dahil o gördüğünüz tüm mat alanlar renkli mat camla sağlanmış. İnsanda devamlı bir dokunma hissi uyandırıyor. Gel gelelim çok da kullanışlı bir model olduğunu düşünmüyorum çünkü camın uyandırdığı izlenim "o kuruyan su lekeleri yakında kabusun olacak" cinsindendi. Standda ilgilenen kişinin yılda bir kez özel cilasıyla silindiğinde hiçbir kötü sürprizin olmayacağını söylemiş olması o mat camlarla ilgili temizlik deneyimimi aksine ikna etmeye yetmedi :) Bir kullanan varsa cidden fikirlerini almak isterim zira bakır rengine tam anlamıyla vuruldum!

Sıra geldi Facebook' ta paylaştığım bataryanın ait olduğu lavaboya! Tam anlamıyla ultramodern bir tasarım harikası. İşte o tuşlarla soğuk-sıcak değerleri ayarlanan batarya ve lavabosu!

 Lavabo ve küvetin aynı yerde buluşmasını isteyen biri epey düşünmüş belli ki. Ancak yine ne kadar kullanışlı olur, hemen her türlü kir hemen akar gider mi bilmem ama modelin merak uyadırdığı kesindi.

Ve size bataryalarla ilgili son trendi veriyorum. Kanyon musluk! İlk olarak davet edildiğim bir misafirlikte görüp hayran kaldığım bu kanyon musluklar, metali, çinisi, seramiği, klasiği ve moderniyle kesinlikle önümüzdeki yılların vazgeçilmezi olacak.



Unicera' nın banyo postları bu kadar! Taş ve seramik ile ilgili olan 2. kısım postum ise diğer yazının konusu! Emin olun orada da sayısız seçenek bulacaksınız. Takipte kalın ;)




Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...