3 Temmuz 2013 Çarşamba

Duvar Kağıdı Şıklığı

Mekanların yeni tamamlayıcıları duvar kağıtları! Aslında yeniden trend olan tamamlayıcıları desek daha doğru olur. Çoğunlukla iki kuşak öncemizin kullandığı, zamanın kalitesine göre olabilenin en iyi olan ancak şimdilerde 5. sınıf bile demeyeceğimiz türden kağıtlar bir zamanların modasıydı. Zaten hep demiyor muyuz moda bir kendini tekrardır. Döner dolaşır, allar pullar ve varolanı tekrar önümüze sürer. Biraz teknoloji ve birkaç yenilik katılabildiyse ne ala. 

İşte duvar kağıtlarında da tam böyle bir durum söz konusu. Nerede eskinin standard renk, desenleri ve bir süre sonra kenarlarından atan kalitesi, nerede şimdiki kalite. Mesela, aşağıda gördüğünüz tam anlamıyla bir tablo! Duvar kağıdı deseniz yetersiz kalacakmış gibi bir dizaynı var. Hele ki bunu mobilya ve diğer aksesuarlarınızla da bütünlüyorsanız o zaman mekanlarınızda elegan bir hava yakalayabilirsiniz.


Siyah-beyazın cazibesinin her zaman altını çizmişimdir. Farklı bir asalete sahiptir. Çizgili bir model kullanıyorsanız "neyle kombinlerim?" derdiniz olmamalı, ikisi de her tür dekorasyona uyum sağlayabilecek renkler. 


Çizgili desenleri kullanırken bir tavsiyem; duvarda mutlaka geniş bir çerçeveli ayna (mümkünse varaklı) ya da çeşitli ebatlarda fotoğraf çerçeveleri olsun. O çizgiler arasında çok vurgulayıcı bir etkisi oluyor. 


Pastel renkleri yatak odalarınıza ayırmanızda fayda var, huzur ve dinginlik vermesi açısından...


Daha modern bir seçim yapmak isterseniz de üzerinde yazılar olan bir model tercih edilebilir. Buradaki tüyo ise kullandığınız duvarın üzerinde, yanında yöresinde çok fazla aksesuar bulundurmamak! Çünkü yazılar bir hayli hareket katacağından, ekstra objeler ortamı bir anda boğabilir, dengeyi bozmamak gerek.



Belli bir nişi veya duvarı süsleyen tek desenli kağıtlar da yükselen trendler arasında...






Yine çizgili bir örnek ama burada bir parentez açıp duvardaki detayın altını çizmeden geçemeyeceğim. Bebekleriniz büyüyüp minik hatıraları uzaklarda kaldıktan sonra eski zamanları yad etmek adına bebeğinizin en sevdiğiniz giysisini / ayakkabısını çerçeveletip duvara asabilirsiniz.


Doğa aşığıysanız geniş alan baskılı bu modeller çok hoşunuza gidecek. Bir orman içindeymiş duygusunu salonunun orta yerinde kim istemez ki?


Biraz teknoloji demiştik değil mi? Ve bunlar da son teknoloji, 3-boyutlu, dokulu duvar kağıtları! Alçıpan değil, lazer kesim değil, bildiğiniz duvar kağıdı. Fransız "élitis" markanın bu dokularına hayranım! Eviniz bir anda bir saray yavrusuna dönüşebilir :)


Bu da daha modern tarzda bir dokulu kağıt örneği.




Genç odaları için tercih edebileceğiniz başka bir 3-boyutlu örnek. Sizin favoriniz hangisi?


3 yorum :

Labor of Love dedi ki...

Merhaba,

blogunuzu yeni kesfettim ve hemen takip listeme ekleim. Yeni ev dizdigim icin bloga cok ugrayacagim kesin! Bu arada 3d duvar kagitlarina bayildim.
Elitise Istanbulda nerden bulabilecegim hakkinda bir fikriniz varmi?

Unknown dedi ki...

Merhaba, ilginize teşekkür ederim :) Her zaman beklerim :)
Elitis marka duvar kağıtlarının distribütörlüğünü Türkiye' de LOT firması yapıyor, bilgilerinize.. http://www.lot.com.tr/

Labor of Love dedi ki...

Bilgi icin cok tesekkur ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...