14 Kasım 2013 Perşembe

Webit Kongresi - 1.Gün

Dijital ve teknoloji dünyasının her yıl merakla beklediği Webit Kongresi 2013, 6-7 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi' nde gerçekleşti. 103 ülkeden onlarca katılımcı ve konuşmacı. 


Bu çok değerli etkinliğe Bumerang' ın davetlisi olarak katıldım ben de. (Sağdaki siyah kutuda ne mi var? :) Hemen buraya tık

Trade Expo alanında Blackberry, Akbank, Yandex, Paypal gibi kongre sponsorlarının standları yer alıyordu.

Telco Zirvesi, Dijital Pazarlama ve İnovasyon, E-Ticaret, Metrix and Big Data olmak üzere farklı konu başlıkları altında toplanmıştı paneller.

Bir fuarın en ilgi çekici yanı ziyaretçilere deneyim yaşatmaktır. Bu fikirden yola çıkan Akbank bir simülasyon hazırlamıştı.

Gelelim birbirinden önemli konu ve konuşmacılara. Telco Zirvesi, Dijital Pazarlama ve İnovasyon, E-Ticaret, Metrix and Big Data olmak üzere farklı konu başlıkları altında toplanmıştı paneller. Ben en çok ilgilendiren alan Dijital Pazarlama ve İnovasyon olduğu için 2 gün boyunca buradaki konuşmaları takip ettim. Yandex Türkiye CEO' su Mehmet Ali Yalçındağ günümüzde yaptıklarımız izleyiciyi memnun etmek adına olduğunu söyledi. "İnsanlar içeriğe ve ona ulaşılabilecek her yola açlar o yüzden geleceği iyi görerek yatırım yapmalı" dedi.  

Üstteki resimdeki konuşmacı IBM' den Brian Cheng ve bence 2 gün içinde en etkileyici sunumu yapanlardan biriydi hem konusu hem de sahnedeki rahatlığıyla. Onun görüşüne göreyse internette var olacaksanız "multi channel" olmalısınız. Yani entegre bir platform olup kullanıcıya her yerden erişebiliyor olunmalı. 

Ana sponsorlardan Akbank' tan Orkun Oğuz ise "bir bankacı olarak burada ne mi yapıyorum? Facebook' un bile 1 milyar kullanıcı varsa kaybedecek hiç zamanımız yok!" diyerek biz hayatı internet olanları bir kez daha silkeledi. Doğru söze ne denir? Gelecek internette.


Bir araştırma şirketi olan Gemius' tan Lauris Lietavietis birkaç bilgi paylaştı.
* İnternet penetrasyonu Türkiye' de %44 ile Avrupa' nın en düşüğü. (daha şehrin göbeğinde edge hızına düşen internetimiz varken daha da yaygınlaşmak için çok çaba sarfedilmesi gerek sanırım)

* 2011' de online reklamcılık %21 iken, 2012' de %24' e yükselmiştir.

* Tablet bilgisayarlarda internet kullanımı telefonlara göre daha yaygın.

* Tablet dünyasını ise hala Apple domine ediyor.

İçerikle nasıl ilgi çekersiniz konulu panelin önemli bir konuşmacısı da Spotify' dan Gary Liu' du. Araştırmalara göre bir mağazada müzik varsa insanlar %40 daha uzun kalıyormuş içeride. Hiç de az bir oran değil! Peki müziksiz film gördünüz mü diyor? O halde markanızın müziği nasıl, sesi nasıl olmalı buna karar vermelisiniz diyor. Daha önce hiç düşünmediğim farklı bir açı olduğundan bu da en beğendiğim konuşmalardan biriydi. 

İlk gün hava o kadar güzeldi ki pek çok katılımcı panel saatlerinde Haliç manzarasının keyfini çıkarıyordu :) Benden kaçmaz. 

CNNTürk yayına girer, ben onları çekerim :)

Uuslararası bloggerlara reklam sağlayan platform blogconnections.com' dan tanıştığımız Eti Nachum ile...

Metro FM gibi birçok radyoyu bünyesinde bulunduran karnaval.com ' un CEO' su Ali Abhary insanların sesten yalıtılmış ortamda bir süre sonra çıldırabileceği örneğinden çıkarak sesin ve müziğin içerikteki önemine değinen güzel bir konuşma yaptı. Ayrıca "içerik değişiyor, uyum sağlayın, bakın fotoğraftan videoya kayıyoruz, Instagram'dan vine' a, e radyolar da internete kayıyor, biz de bunu yaptık" diyor.

Önceki yılki katılımcılardan seçilen firmalara kategorilerine göre Webit Ödülleri dağıtıldı.

Yoğun programlı gün Boğaz' ın göbeğinde yer alan Suada' daki Webit Party ile devam eder. 

Mekan sponsoru olan Suada tüm katılımcaları kapsayan bir parti düzenlemişti.


Ve ikinci gün detayları yarın blogda olacak...

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...