26 Kasım 2013 Salı

Bebekler Büyür Yatakları Büyür

İki posttur devam eden bebek odalarını bugün çocuk odalarına taşıyorum. Bebeklerin biraz daha büyüyüp serpilip artık karyolalarına sığamayıp anneleriyle gezerken ya da arkadaşlarının odalarında görüp sipariş ettikleri o muhteşem yataklara değinmek istiyorum.


Dört beş yaşlarından itibaren artık iyice bilinçlenip izledikleri çizgi filmlerle sonsuz bir bağ kuran çocukların tercihi de tabii yine bu filmlerin kahramanları oluyor. Buraya koyduğum tüm örneklere bayıldım araştırma yaparken ama ne yalan söyleyeyim, "Küçük Denizkızı" na hitaben hazırlanan bu odalar favorim oldu. 


Her yeni kuşak eskilere bazı konularda ah vah dedirtiyor ve şu oda da bence "bizim zamanımızda bunlar neden yoktu?" demek için yeterli bir sebep :) hadi arabalı yataklara alıştık birkaç yıldır, peki yol efektine ne demeli? Alan müsaitse konsepti tam anlamıyla doldurabilecek bir detay.

Bu da fazla mı gerçek sanki? Sizce?

Erkek çocukların olmazsa olmazı futbolken, bu konsepti odalarına da taşıyabilirsiniz. Bizde futbol baskılı nevresim ya da yatak örtüsü bulmak biraz zor. O yüzden iş yine duvar ustalarına düşüyor. 

Ağaç ev-ranza mantığında kurgulanan bu odada aslında yatağın tepeye alınarak odada oyun ve yaşam için daha fazla yer açılmış olması çok mantıklı bir detay.


Şato şeklinde mobilyalar için odanızda fazla yeriniz yoksa veya hesap yüksek çıkıyorsa yine kurtarıcınız görseller :) Artık ozalitçiler bu tarz hizmetleri çok kısa sürede tamamlayıp teslim ediyor. Görseli belirleyip boyutları söylemeniz yeterli.


Mickey Mouse ve Super Mario modası hiç geçmeyecek kahramanlar sanırım.




Çocuklarınızın sevdiği bir hayvanla (hayvanlarla) da bir tarz yaratabilirsiniz. Ufak dokunuşlarla odanın tüm çehresini değiştirebilirsiniz.

Bir köşede hazine dolu sandık (aslında oyuncak kutusu), diğer köşede kurukafa (aslında yumuşacık dolgulu bir yastık), zeminde ise bir dünya haritasıyla (aslında halı-artık bazı fotoğrafçılar halıya istediğiniz deseni basabiliyor) rahatlıkla bir korsan gemisi yaratabilirsiniz.





Kim demiş araba yatağı sadece erkekler sever diye?

Üstte bir gemici, altta bir yelkenli daha...






Bir nesli derinden etkilemiş muhteşem zeka geliştirici Lego' nun hayranlarına özel.


Tavana asabileceğiniz irili ufaklı toplarla (rengini beğenmediğini hareli bir şekilde boyayıp gezegen şekline sokabilirsiniz) uzay ve gezegenleri canlandırabilirsiniz.

Barbie' siz bir çocukluk düşünemiyorum, onunla ilgili ne yapılsa mübahtır :)


Ee favorileri alayım? :)

Not: Bebek ve çocuk odalarını yarınki "ranza çözümleri" ile tamamlayacağım. Takipte kalın, sevgiler..

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...