14 Mart 2014 Cuma

"SöZ" Verildi

Geçtiğimiz pazar bizde bir de apayrı bir telaş vardı. Kız kardeşim sözlendi :) 
Ailenin ilk çocuğu olarak ben evlenirken her şey iyiydi de, bir ömür yanında olduğun, bin çeşit oyun oynadığın, koruyup kolladığın, ilkokula başlayacağı zaman koca 5. sınıfların(!) olduğu bir ortamda ne yapar, ne eder, düşer mi, aç kalır mı, fazla susar mı (sessizdi de bizimki biraz :) ) diye günlerce içim içimi yerken annemler nasıl bu kadar rahat diye hayıflandığım, arkadaşının kağıdına baktığı soruda yaptığının kopya olduğunu bile bilmeyen masumun, sonradan azmettiği tüm o şahane okullara başarıyla giren ve bitiren ve daha nice güzel anıyı biriktirdiğim kardeşim sözlenince iş biraz değişiyormuş. 



Her ne kadar şu an aynı evde yaşamıyor olsak da onun "evden gidiyor" oluşu ister istemez duygulandırıyor insanı... 

Ben de bu fırsatla evlilik ve çeyiz hazırlığındaki takipçilerime rehber olsun diye tüm bu evlilik aşamasındaki detayları ve bazı alışveriş bilgilerini zaman zaman sizinle paylaşıyor olacağım. Gelelim söz töreninin detaylarına :)



Söz tepsisi için alışılmış kulplu klasikleri beğenmeyen kardeşim kare bir seçim yaptı. Sonraki süslemeli eğlenceli kısım ise Decoridea' ya ait. Tepside yüzüklerin yüzük standında sergilenmesi yeni trend. Bir sürü farklı şekil tercih edebilirsiniz. Standlar geldikten sonra etrafını fiyonklu kurdelelerle çevirdik. Ee çiçek seven biri olarak buraya da çiçek kondurmasak olmazdı. Kardeşimin seçtiği beyaz frezya ve güllerden oluşan minik aranjmanı tepsinin köşesini yerleştirdik. Kırmızı gibi baskın bir tondansa pembe ve grinin soft tonlarını kurdele için seçtik. Makasın süslemesini de yine aynı renk ve buketin içindeki bir tutam çiçekle yaptık.


Evet, gelinden damada tuzlu kahve elbette ;)

Kavramaya ellerin yetmediği, halat detaylı rengarenk harika bir söz buketi geldi. Bu başarılı seçim için damadımızı kutlamak gerek :)


Bukette kullanılan çiçekler aynı zamanda çikolata tepsisine de çok cici bir şekilde serpiştirilmişti.


Balkan göçmeni olarak bizim adetlerimizden biri de sözde gelen misafirlere havlu dağıtılmasıdır. Biz de dantelli havlularımızı Osmanlı ipeği kumaştan keselere koyarak sunduk. 




Canlarıma ömür boyu mutluluklar diliyorum :)


3 yorum :

es dedi ki...

Merhaba çok güzel bir post. Tepsiyi, yüzük standlarını nasıl temin ettiniz acaba öğrenmem mümkün mü?

Unknown dedi ki...

Cok tesekkur ederim :) Yuzuk standini biz temin edebiliriz. İletisim icin 0542 637 4998 numaradan ulasabilirsiniz.

gzmma dedi ki...

Çiçek ve çikolatinin aranjmani cidden çok başarılı. Mutluluklar tekrardan, ben buralarda yeniyim de :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...