19 Aralık 2014 Cuma

Orta Sehpalar ve Üstündekiler

Salonlarımız öncelikle olmak üzere evin demirbaşlarındandır orta sehpalar. Bunun yanı sıra eğer mevcutsa bir oturma odası, bahçe, teras oldu mu hemen oralara da konduruveririz orta yeri şenlendirecek bir sehpa. 


Peki ne tür tercih edilmeli? Bu yılın trendi nedir? Ve son dokunuş olarak üzerleri nasıl dizayn edilmeli, hangi objeler kullanılmalıdır? Bu soruları cevaplayalım biraz. Ben orta sehpanın odadaki diğer kullanılan mobilyalara oranla daha farklı tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İlla ki iddialı bir model olmasına gerek yok, sürüden ayrılan bir çarpıcılığı olması yeterli. Genelde büyük parça mobilyalardan biri olduğu için zaten göz dolduracaktır, onu biraz da farklı kıldınız mı salonunuz bambaşka bir çehreye kavuşabilir.

Eski bir ferforje parçasını sehpa yüzeyine uygulamak retro bir etki yaratacaktır.

Bu yıl en revaçta olan ise şüphesiz metal ayak-mermer tabla birlikteliği. Bu sehpalara gözünüzü alıştırın, daha karşımıza epeyce çıkacak.


İster krom ister sarı kaplama olsun, veya mat/parlak tercih edin, farketmez. Hepsi makbul bu trendde. Yeter ki mermerin yaratacağı soğuk ama klas etkiyi üzerindeki objelerle harmanlayın.


Orta sehpa vazgeçilmezlerimden en önemlilerim gümüş objeler, mumlar ve kitaplar. Bunun dışındaki her şey zamanla değişiklik gösterebilir. Hele bir de mevsim çiçeklerinden taptaze bir buketle geldiyse eşiniz eve, ohh değmenin manzaranın keyfine ;)




Her daim açılıp karıştırılabilecek referans kitaplarını sergileyebilirsiniz. 


Bu da kış temasında süslemeleriyle bir orta sehpası. Bu kadar geniş ve derin tepsi içinde sergileme oldukça yaygın kullanılsa da bana emaneten bırakılmış, az sonra toplanacak izlenimi veriyor.


Pencereli sehpaya ne dersiniz? Ya da kutu sehpa? İçini dönem dönem farklı temalarda doldurarak eğlenceli bir teşhir alanına dönüştürülebilir.

Çerçeve raftan sonra çerçeve sehpa almaz mıydınız? Kesinlikle çok estetik ve uygulaması da pratik. 


Saksı bitkisi fazla tavsiye etmemekle birlikte eğer sehpanız epey genişse belki birkaç dallı orkide konabilir. Farklı boyuttaki şamdanlar göze hitap eder ancak sizin orta sehpanız daha alçaklardansa kuşkusuz bu modelde daha hoş bir etki alırsınız.



Eklektik bir salona ekleyeceğiniz son derece modern, pleksiglass bir sehpa mekanınızı oldukça "tarz" kılacaktır. 






Siz ne tür sehpa tercih ediyorsunuz? Favoriniz hangisi?

1 yorum :

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Ne kadar değişik, ilgi çekici sehpahalar var.Paylaşım için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...