22 Nisan 2013 Pazartesi

Şehir Merkezindeki Lüks Kaçış

Sevgili Takipçiler, 

Bu ara Decoridea otel dekorasyonlarından gidiyor. Siz deyin kış miskinliğini üzerinden atıyor ben diyeyim özel kutlamalar kutlamalar :)

Sebep ne olursa olsun, sizler için çekim yapmak çok eğlenceli. Özellikle de gelen yorumları merakla beklemek.. Bu hafta çekim yaptığım otel Taksim Tepebaşı' nda 2012 yılı içerisinde açılan Rixos Pera İstanbul Hotel. 1800lü yılların sonlarından kalma bu 3 bloktan oluşan ve yenilenen tesis Haliç ve Pera manzaralı olmak üzere 116 adet lüx odadan oluşuyor. İç mimarisinde ise yerli ve yabancı pek çok mimarla çalışılmış ve epey emek harcanmış. Örneğin lobide yer alan 8 adet mermer sütun yekpare olarak İtalya' dan getirilmiş. Spası ve fitness merkezi de bulunan neo-klasik stilde dizayn edilmiş bu oteli bir tura çıkalım şimdi... 









Eğer böyle sarı varaklı detaylardan hoşlanıyorsanız banyo dolabı yerine giyinme odanızı veya yatak odası takımınızın mobilyasını bu şekilde yaptırabilirsiniz. Gelelim odalara..






Tavanda yer alan bu süslemeler ve minik İstanbul resimleri oldukça başarılı. Odaya görkemli bir hava katmış, kendinizi tavan süslemeleriyle ünlü Beylerbeyi Sarayı' nda hissetmemeniz işten bile değil. 


 Siyah-beyaz yer karoları her daim çok elit ve klasiktir; benim de favorimdir. Genelde holler ve geniş ev girişlerine daha çok yakıştırsam da banyo uygulaması gibi dar bir alanda bile çok şık durmuş. Son zamanlarda banyo dekorasyonuyla ilgili çok beğendiğim diğer detay ise seramiklerin veya mermerlerin es geçilerek duvarların kağıt kaplanmasıdır. Daha "soğuk" ve "ruhtan uzak" olan bu bölümlerin havasını bir anda değiştiriyor ve bence biraz daha "odalaştırıyor". Alt fotoğrafta gördüğünüz sağlı sollu pencereler açılıp kapanabiliyor ve böylece istendiği zaman gün ışığı banyoya kadar ulaşabiliyor.








Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...