5 Ocak 2015 Pazartesi

Ah O Siyah Beyaz Karolar

Bu kadar mola yeter, yeni yılın ilk yazısı ile yeni haftada karşınızdayım. Yeni yıl hepimize bol şans ve güzellikler getirsin. Bugünkü yazım için bayıldığım bir konuyu mercek altına aldım. Siyah beyaz karolar!



Seneler önce Brad Pitt' in Meet Joe Black diye bir filmi vardı, rahat 7-8 kez izlemişimdir. Filmde kullanılan evlerin tüm dekorasyonu ayrı gösterişlidir. Orada vurulduğum bir detay vardı ki işte hol ve koridorlarda kullanılan bu siyah beyaz karolar. Aşağıdaki görsel de filmden alınma.  



Genelde hol veya girişlerdeki geniş alanlarda tercih edilse de banyo mutfak gibi kullanım alanları da mekana şıklık katıyor.


Kim ne derse desin siyah beyaz asaleti diye bir gerçek var ve içine girdiği alanlara uçsuz bucaksız bir gösteriş sunar.


Aynı etkiyi seramik veya mermerle yakalayabilirsiniz, tercih sizin. Ancak ben her zaman şıkır şıkır parlayan mermerden yanayım.



Bir seçenek de veranda, teras veya kış bahçelerinin zemininin kaplanması olabilir. Bu alanlarda alışılmış olan karoların dışına çıkmak kesinlikle oraya adım attığınız an sizde güzel duygular uyandıracaktır. Sıradışı olmak çoğu zaman iyidir ;)



Courtly check dediğimiz bu deseni en güzel kullanan marka şüphesiz Mackenzie-Childs. Dekorasyonunuzu Mackenzie ürünleriyle de pekiştirmek isterseniz artık bu dünya tatlısı marka Beymen' lerde satılıyor, hatta geçtiğimiz ay itibariyle mobilyalarının da gelmeye başladığını müjdeleyebilirim.


Salon gibi bir alana uygulama düşüncesindeyseniz tarzınızı biraz ekletiğe çevirebilirsiniz. 


Bir ipucu: Mermerleri hafif damarlı seçerseniz böyle 2 iddialı rengin geometrik kullanımının yaratabileceği göz yorgunluğunu da kırmış olursunuz.


Büyük ve eşit boylu karoların mekanınıza fazla geleceğini düşünüyorsanız renklerden birinin ebatını küçültmek de bir çözüm olabilir. Daha az vurguyla siz yine istemiş olduğunuz siyah-beyaz kontrastına sahip olabilirsiniz.





Baker Sokak 221B. Hatırlamayan var mı? :) Sherlock Holmes müzesinin girişinde de küçük ebatlı versiyon tercih edilmiş, beyaz dış cepheye siyah kapı uyumuyla birbirini harika tamamlamış.


Karoları bu şekilde damalı olarak kullanmayı tercih etmezseniz de siyah beyaz birlikteliği için birkaç farklı önerim olabilir.








Şimdi bu kadar güzel örneklerle bu karolara aşık olmamak mümkün mü sizce? İyi haftalar herkese :)

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...