23 Ekim 2013 Çarşamba

Dubai Dekorasyon Turu

Dubai seyahatinin alışveriş ve dekorasyon detayları epey geniş olduğundan buna ayrı bir yazı ayırmak daha mantıklı oldu. Böylece hepsini topluca görebileceksiniz. Hadi hemen başlayalım!

Dubai gezi yazısında da belirttiğim gibi ilk günümüz Dubai Mall ile başlamıştı ve buranın ne kadar büyük olduğunu o yazımda detaylıca anlattım.


Metrekaresi epey büyük, gezmesi ayrı bir zevk olan dünyaca ünlü Bloomingdale' s çıkıyor ilk olarak karşımıza... İçinde yok yok;, giyim, çanta, ayakkabıdan dekorasyonun en ince detayına kadar her şeyi burada bulabilirsiniz. Dün bahsettiğim Magnolia Bakery de Bloomingdale' s' ın içinde.





Envai çeşit sabun ve enfes oda kokuları bulabilirsiniz, üstelik fiyatları da çok uygun.

Bu yılın trendi tavuskuşu desenleri havlulara da yansımış.

Dantelsiz olmazzz, her yerde bulurum :)

Baccarat, Laura Ashley, Villeroy & Boch, Lalique, Step (bizim bildiğimiz Step), Versace Home, Pottery Barn, Christofle gibi dünyaca ünlü firmaların belki de en büyük şubeleri bu avm' de. 

                        Yemek takımı mı, sanat eseri mi? 






Dubai' de her şey lükse, pırıltıya, gösterişe endeksli. Öyle ki Dean & Deluca' da satılan bu su şişesi bile ne kadar albenili :) İlla şıkır şıkır taşlar, altın renkler ön planda olacak.


Şovdan sonra etrafı gezmeye devam ediyoruz ve şimdiki görsel kadınlara özel :) Victoria's Secret' ın ucu bucağı görünmeyen şubesine mutlaka girmelisiniz hele ki o kabinleri bir şey almayacaksanız bile görmelisiniz. Kendinizi podyumda hissetmemeniz işten bile değil ;)

Bu yetmez, gerçeği görülmeli, yanda üst değişirken lazım olabilir kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz diye kabin içinde bir rafı parfümlere ayırmışlar. Entegre pazarlama teknikleri :)

Gördüğünüz gibi her şeyin ışıltılısı makbul.

İşte tarzına bayıldığım Shakespeare&Co. cafe. Kendinizi tiyatro sahnesinde hissedebileceğiniz bu gösterişli mekan mutlaka görülmeli. İstanbul' a da bir şubesi açılsa fena olmaz, ilgilisine duyurulur ;) 



Burada rahatlıkla "ekmek yoksa pasta yiyelim" diyebilirsiniz.

Gökdelenlerin yanı sıra çok ilginç formlarda binalar da mevcut. Bir mimar gözü bu binaya ne yorum yapar bilmiyorum ama ben oldukça sıradışı buldum.

Palm Jumeirah' da yer alan Zabeel Saray' ın dekorasyon detayları, bitmez tükenmez bir ihtişam...

Yılbaşına yakın gittiğimiz için her yer devasa ağaçlar ve süslerle doluydu.


Burası lobideki tuvalet, mavinin tonuna ba-yıl-dım!


Gösterişli giriş


Çok özellikli bir koltuk olmamasına rağmen genel formunda ve kapitonesinde aklım kaldı.

Evlerde Fendi dokunuşu.

Bu kadar lükse meraklı Araplar bizdeki gibi plastik boya kaplı langırt tercih etmeyecekti tabii ki :)

Missoni yine imza niteliğindeki zigzaglarını çiçek desenleriyle zenginleştirmiş çok da iç açıcı bir koleksiyon çıkmış ortaya.


Mutfağımızda hangimiz böyle bir avize istemeyiz ki?


Cam göbeği detaylar harika.






İşte Dubai turumuzun sonu :) Benim ve eşimin çektiklerinin yanı sıra fotoğraf katkıları için sevgili Aslı' ya ayrıca teşekkür ederim. :)
Siz en çok neleri beğendiniz?


Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...