31 Ekim 2013 Perşembe

Korkunç Bir Gün!

Panik yok! Her şey yolunda.. Kutlayanına, ilgilisine cadılar bayramı ile ilgili bir post yapmak istedim hepsi bu :) Pinterest' ten derlediğim sonbaharın bu eğlenceli organizasyonu ile ilgili paylaşımlarımı aşağıda bulabilirsiniz. Siz de bu gece bir cadılar bayramı organizasyonuna imza atıyorsanız son dakika fikirleri hemen şimdi burada!...







 Daha pek çok cadılar bayramı süslemesi fikrine Pinterest hesabımızdan ulaşabilirsiniz.





Buradaki yazı panosundan siz de yaptırmak isterseniz sevgili Özge Bayrak' ın blogunu ve instagram hesabını (ozgehurcan) ziyaret edebilir, harika çalışmalarını inceleyip sipariş için kendisiyle iletişime geçebilirsiniz :)


Yukarıdakini Türkiye iklim şartlarında şu an yapma imkanımız yok ama fikir çok hoş :))




Çok pratik aynı zamanda konsepte harika uyumlu bir süsleme. Her şey biraz gotik biraz korkutucu olsun yeter.










Bu arada cadılar bayramını kutlamasanız da balkabağının bolluk ve bereketi simgelediğini unutmayın ;) Ben de bu vesileyle 7'den 70'e herkesin çok beğendiği ve çocuklar için de çok besleyici olan balkabağı çorbamın tarifini vereyim.

300 gr balkabağı
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
tuz 
karabiber
muskat
Süsleme için krema

Tereyağında kavurduğunuz soğanlara küp küp doğranmış balkabakları eklenip sotelenir. Kaynamış su ilave edilmeden önce tüm baharatlar ilave edilir. Kabaklar yumuşayana kadar kaynatılır. En son el blendırıyla çorba pürüzsüz hale getirilir. Servis ederken krema üzerine desen yapıp bir iki yaprak nane ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsunnn..



Not: Tarif Ebru Omurcalı' nın enfes tarifleriyle dolu "Çorbanın Kitabı" adlı kitabından alıntıdır. Muskat sevmiyor veya ağır buluyorsanız eklemezseniz de çok lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...