Buradaki yazı panosundan siz de yaptırmak isterseniz sevgili Özge Bayrak' ın blogunu ve instagram hesabını (ozgehurcan) ziyaret edebilir, harika çalışmalarını inceleyip sipariş için kendisiyle iletişime geçebilirsiniz :)
Yukarıdakini Türkiye iklim şartlarında şu an yapma imkanımız yok ama fikir çok hoş :))
Çok pratik aynı zamanda konsepte harika uyumlu bir süsleme. Her şey biraz gotik biraz korkutucu olsun yeter.
300 gr balkabağı
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
tuz
karabiber
muskat
Süsleme için krema
Tereyağında kavurduğunuz soğanlara küp küp doğranmış balkabakları eklenip sotelenir. Kaynamış su ilave edilmeden önce tüm baharatlar ilave edilir. Kabaklar yumuşayana kadar kaynatılır. En son el blendırıyla çorba pürüzsüz hale getirilir. Servis ederken krema üzerine desen yapıp bir iki yaprak nane ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsunnn..
Not: Tarif Ebru Omurcalı' nın enfes tarifleriyle dolu "Çorbanın Kitabı" adlı kitabından alıntıdır. Muskat sevmiyor veya ağır buluyorsanız eklemezseniz de çok lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder