24 Şubat 2014 Pazartesi

Dekorasyona Yağmur Damlaları

Belli değil mi bugünkü ilhamımı bu yağmurlu havadan aldığım? Genelde kapalı ve yağmurlu havalardan hoşlanmayan ben bile yolunu gözler oldum kendisinin.. Ee su şart!.. 

Bu fikirden yola çıkarak doğanın gitgide insan yaşamına daha çok entegre olması sebebiyle ben de dekorasyonda yağmur detayını taşımak istiyorum evlerinize.. Geçen günkü mobilya fuarı yazımda örneklerini gösterdiğim gibi (ağaç gövdelerinin salonun tam da orta yerinden geçiyor olması) doğal detaylara artık daha çok rastlanacak. Yağmur da bunlardan biri...

Peki bu tertemiz yağmur damlalarını evlerimize nasıl yağdırabiliriz?


Kristallerle en şık damlaları salonunuza yağdırın, ister paravan gibi kullanın
ister duvar önlerini hareketlendirin...

İster kalıcı olsun, ister sadece bir parti dekorasyonu ama bu ışıklı damlaları bir ara evinizde mutlaka uygulayın, çarpıcı bir etki yaratacağınıza emin olabilirsiniz.

Ev tekstillerinde de bulut ve yağmur temasını kullanabilirsiniz.

Şemsiye kullanmak istiyorsunuz ama güneşli havadan vazgeçemiyorsanız da size son derece eğlenceli bir seçenek! Dantel şemsiyeleri rengarenk yapma çiçeklerle süsleyin ve ortamı nasıl şenlendirdiğini görün ;)


Çocuk odalarına yağmur ve bulut efektlerini çok yakıştırıyorum. Mavi diye ille erkek odalarına yapılacak diye bir kaide yok. Minik su damlacıklarını pembe tonlarda yaptığınız anda işte size bir kız çocuk odası!

Parti süslemelerinde de bu temanın uçsuz bucaksız örneklemeleri yapılabilir.


1-2 yıldır sıkça kullanılmaya başlanan gergi tavan ile odalar bambaşka bir çehreye kavuşuyor. Şekillendirilebilen pleksiglas benzeri bir malzemeye istenilen görsel işleniyor ve tavanınıza monte ediliyor. Bu konuya yakında özellikle değineceğim örneklerle.





Ya da bunların hepsi fazla büyük ve iddialı mı geliyor? O zaman bir yağmur tablosuyla aynı romantizmi yakalayabilirsiniz...

Bereketli ve iyi bir hafta olsun hepimize...


2 yorum :

güven dedi ki...

1.resimdeki kristal yağmur damlalarını nereden temin edebilirim. özlem

Unknown dedi ki...

Merhabalar :) saniyorum en iyisi boncuk satan yerlere goz atmak ya da avizecilere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...