18 Şubat 2014 Salı

Sanatsal Sofralar

Kışı yaşayamadan bahara geçtik gibi bir durum olduğundan, her gün en az 20 derece güneşli günleri gördüğümüzden ve ben artık kış defterini kapattığımdan erkenden geçtim bahar moduna. Henüz şubatta olduğumuzu martın bile kapıdan baktırabileceğini umursamadan yazıyorum bu yazıyı. 



Bu havalarda beni en coşturan konuya geliyorum. Mevsim değişimiyle beraber dönem değiştiren yepyeni çiçekler ve aksesuarlarla hazırlanacak sofralar... 



Yeni dünya düzeni az eşya, küçük ev mantığını dayatmaya çalışadursun ben mümkün olsa her ay bir yemek takımı alabilirim. Bunlarla ve ek malzemelerle kurulacak yaratıcı sofralar olmadan bir ev nasıl tamam olur ki?




Bazen bu durumu öyle güzel hale getirebilirsiniz ki ortaya resmen bir sanat çıkar. Sonra davetlileriniz şaşırıp bayıldıkça size de zevkten dört köşe olmak kalıyor :)


Başrolde neyin olacağına karar vermelisiniz. Eğer zaten tablo gibi bir yemek takımına sahipseniz aksesuar kullanımında aşırıya kaçmanıza gerek kalmaz, peçete ve belki bardaklarda birbirine yakın renk tonlarını tutturmanın yeterli.

Ya da bu örnekte olduğu gibi kuklalar ve bebeklerle teatral bir sofra yaratabilirsiniz.


Orta aksesuarı olarak çiçeklerinize sadece vazoyu tamamlayıcı seçmeyin. Gümüş kovalarınız da aynı işlevi çok daha şık bir şekilde görecektir.

Tek çiçek temalı masaları ayçiçekli örnekte olduğu gibi her detayda kullanabilirsiniz.


Balon deseni çok gördük peki ya o balonlar 3boyut olup masanızın üzerinde uçsa?

İşte sanat eseri diye buna derim... Rönesans dönemi eserlerinden biri en şık davetinizin başrolü olsa başka detaya gerek olur mu? Bir çiçek süslesin yeter!

Daha pratik yazlık sofralarınıza...

Yorum yapılamayacak kadar güzel...



Merak etmeyin, bu sofraları hazırlamak sandığınız kadar da maliyetli değil. Biraz yaratıcılığınızı kullanarak evdeki aksesuarlarınızı nasıl ve neyle kombinleyebileceğinizi düşünüp kendi konseptlerinizi yaratabilirsiniz.

Haydi şimdi biraz dolapların arka rafları, sandıklar karıştırılsın bakın neler çıkacak ;) Şahane bir masada, sanat eseri kadar güzel bir ortamda yemek yemek herkese iyi gelecek, önce size, sonra misafirlerinize... 

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...