20 Şubat 2014 Perşembe

En Tatlı Pasteller

Bugünkü postla çok romantik hayallere dalabilir, evinizi baştan ayağa değiştirmek isteyebilirsiniz. Hayır, son trendlerle ilgili fuar görüntüleri paylaşmayacağım bu sefer :) Ama konu o kadar tatlı ki sizi cezbedecek.


Genelde parlak ve neon renkleri mi seversiniz pastel renkleri mi bilemiyorum ancak şu bir gerçek ki pastellere çok az insan hayır diyebilir. Hafif ve yormayan tonlarıyla ruhumuzu dinlendirdiği, ortamı dinginleştirdiği için özellikle de evlerde vazgeçilmezimizdir genelde.



Her rengin pastel tonları mevcut olsa da kelime anlamının bizde çağrışım yapan ilk renkleri yumuşacık pembeler ve lilalar, masum maviler, tatlı sarılar ve cezbeden yeşiller oluyor.



Bir çalışma masanız varsa standart renklerinden kurtarın onu. Odanıza kan, can katacak iç açan rengarenk pastel tonlarına boyayın.


İşte bu da passionforbaking.com un yazarı Norveç' li şef Manuela' nın pastel mutfağı. Instagram' da milyonlarca takipçisi olan 5 çocuk annesi bu yetenekli kadının mutfağı tam anlamıyla bir cazibe olgusu. Sadece mutfağından kareler görmek için onu takip edenler var. Yani pastel tonları sadece salon ve yatak odalarıyla sınırlamamak lazım evde kullanabildiğiniz her yerde kullanmaktan çekinmeyin. 







Bu arada bu nostaljik saatlerden İstanbul' da nerede satıldığını bilen varsa paylaşırsa çooookk mutlu olurum, çok sevimli değil mi?

Peki civciv sarısı bir küvet? Tabii ki evet!

Çocuk odalarında kullanacağınız bu tonlar onlara da sakin ve huzurlu bir ortam sağlayacaktır. Mesela böyle yumuşak hayvancıkların oluşturduğu bir oturma grubunu eminim seveceklerdir.

Sindrella' nın banyosu ya da Barbie' nin mi demeli? 



Ve tabii ki pastel; kremler, uçuk pembeler maviler değil yalnızca. Kum rengi ve kahvenin çok yumuşak tonlarıyla da aynı ruhu yakalayabilirsiniz.


Daha pek çok pastel dekorasyon detaylarına Pinterest hesabımdaki Pastel Love for Decoration boardundan ulaşabilirsiniz. Sizin favoriniz hangisi?

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...