17 Nisan 2015 Cuma

Ve... Kızımızın Odası

Epeydir sordunuz, merak ettiniz, sizin evi ne zaman göreceğiz, bebeğin odasını ne zaman göreceğiz diye. Evin detaylarını da yakında paylaşıyor olacağım ama önce Derin' in odasıyla başlayalım :) İşte tüm detaylarıyla bir kız bebek odası. Keyifli seyirler...



Kız bebek bekleyen her annenin hayalidir prenseslere layık bir bebek odası. En güzeli, en masumu, en kibarı olsun ister. Biz de oda bakmaya başladığımızda nasıl bir şey istediğimize pek emin değildik. Sadece alt değiştirme ünitesi yatağa yapışık ve altından arkadaş yatağı çıkan bir model istemediğimizi biliyorduk.


Karyola bağımsız olmalıydı. Aslında ilk etapta lükens ayaklı klasiklerden de yorulduğumuzu düşünüyorduk ancak geze geze bizi en iyi bu tarzın anlattığına karar verdik. Aylar önce blogta yazdığım kız bebek odalarıyla ilgili bir yazı vardı (buraya tık). Orada bir yatağı çok beğenmiştim, aklımda kalmış. Bu kavisli yatak başını görünce hemen karar verdik. Halımızı sade tutmak istedik ve krem vizon kombinli bu modeli Flora Halı' dan aldık. Normalde çalışma odasında duran çok sevdiğim ham ağaç sehpayı şimdilik buraya aldık. Anı defterimiz sonradan gelen ziyaretçilerimizi karşılasın diye.


Mobilya krem rengi olacağından ilk önce duvar kağıtlarını seçtik biz. Çizgili kağıtları her daim çok sevmişimdir. Naif pembe tonlarında bir de vizonlu kremli bir kombin bulunca hemen seçtik. Tüm duvarlar boğucu olacağı için karşı duvarını aynı pembenin düz tonuyla kapladık. Pencerenin ve kapının olduğu 2 dar duvarı ise çizgilideki vizon tonunda boyattık. Böylece birkaç soft rengin harmanlandığı göz yormayan bir ambiyans yarattık.


Malum isim işleme benim işim :) Yatak başındaki kumaşta mutlaka bir atraksiyon olmalıydı, kuru kuru bırakmak bana yakışmazdı :) Mobilyacımızdan kumaşı kesimden sonra istedim ve atölyemizde bir damask desenle beraber ismini işlettim.


Gelelim perdeye... Çok açık bej tonlarındaki şantuk perdenin kenarlarına ve braçolunun ucuna yine toz pembe tonlarında ponpon diktik. Atölyemiz bu kez benim kızım için çalıştı yani :) Maalesef hazır, baskılı, çizgi karakterli perdeleri duvarkağıtlarını sevemedim hiç. 



Alt açma alanı nispeten kısa bir dönem kullanılacağı için şifonyerin üstünde olmasında bir sakınca görmedik. Böylece çok yüksek de olmadı piyasadaki muadilleri gibi.


Duvarları boş görmeye tahammülüm yok ya hemen bir kolaj yaptık. Önceden şeklini rengini çok beğendiğimiz aynamız duvarda yerini aldı. Doğum fotoğrafçımız sevgili Özlem Sümer' den konsept çekim fotoğraflarımız gelir gelmez ayna kısmını kızımızın resmiyle değiştireceğiz. Baby showerda hediye gelen Memory Prints ile doğumdaki el ve ayak izini çıkarıp astık, ortaya da beraber bir resmimizi koyduk. Aslında arka plan somon rengiydi ama duvar rengimizle uymayacağı için artan duvar kağıtlarını aynı ölçüde keserek arka planına uyguladık. Sanki duvara monteymiş gibi orijinal durdu izler.


Ahşap D harfi eşimin iş gezisi için gittiği Belçika' dan. Ahşap damasklar ise tam nokta atışı :) Hepsini topladık, mobilyacıdan istediğimiz fazla inci beyazı boyayla bunları boyayıp duvara astık.


Homojen bir dağılım için ve leke götürmesi açısından emzirme koltuğunun kumaşlarını vizona pembe fitilli olarak seçtik. 


Pembe yastıkla da hatlarını yumuşattık.


Orijinal dolap 2 kapılıydı ama yerimiz olduğundan 3 kapılıya çevirdik biz. Ne kadar bol dolap o kadar iyi, oh ferah ferah :)


Takımın belki de en minnoş detayı bu kavisli mini raflar. Rafların altını boş bıraktık ki yakın gelecekte oyuncaklarla dolacak bu bölümde ona rahat bir oyun alanı kalsın.


Aydınlatmamızı ise Şişhane' deki abajurculardan seçtik. İskelete karar verdikten sonra kumaşı seçip hazırlanmasını bekliyorsunuz.


Hastane odası/ mevlüt kapı süsümüz ise artık oda kapısını süslüyor. 

Büyük bir hevesle, ince eleyip sık dokuyarak pek çok detayı düşünerek dekore ettiğimiz odasını umarım önce kızımız, sonra da sizler beğenirsiniz :)

Yorumlarınızı alsam ne de güzel olur değil mi?

3 yorum :

YUUGEN dedi ki...

çok güzelmiş oda da genişmiş ferah ferah olmuş :) biz ne yazıkki küçük bir odaya sıkışmak zorunda kaldık evde dolap az olunca da alttan çıkan yataklı modelden aldık ki depo gibi olsun :(
minik bebiş sağlıklı sıhhatli büyüsün :)

Unknown dedi ki...

Canım, hem güzellik hem ihtiyaç bazen karar aşamamızda birçok parametre oluyor. Eminim en tatlısı olmuştur :) Hepsi sağlıkla, keyifle büyüsünler inşallah bizler hep en güzeli için uğraşıyoruz zaten :)

Ps: dolap dolap dolap daha çok dolap hep dolap :)) ona mecburuz

Unknown dedi ki...

Sibelcim öncelikle ellerine,yüreğine ve emeğine sağlık diyorum:))bu bebek odası çok güzel olmuş,daha güzel olamazdı.Her ayrıntısı çok ince düsünülmüş ve sevgiyle tasarlanmış:))Derin'i sağlıkla ve mutlulukla büyütmeni diliyorum❤️❤️Sevgiyle kal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...