14 Ağustos 2015 Cuma

Olsa Dert Olmasa Dert Zigonlar

Siz sormadan ben söyleyeyim yaz rehaveti mi, sıcaklar mı, bebişin yavaştan ek gıdaya geçme süreci mi diyeyim bilmem bu ay bir türlü oturamadım blogumun başına. Taslakta konular dizi dizi sıralanmış beni bekler, ben bir türlü oturamaz. Önümüzdeki haftadan itibaren çeki düzen geliyor merak etmeyin ;) Eylülde de açık kapanacak!



Bugünkü konumuz yana yakıla zigon arayışındaki takipçimize geliyor :) Sıfırdan ev dekore ederken çoğumuzun gelip takıldığı, genelde günlerce kafa yorduğu konudur zigonlar. Dekoratif açıdan hiçbir amaca hizmet etmemekle birlikte fonksiyonel anlamda Türk insanımızın can damarlarından biridir. Öyle ya, bir çay servis ettin mi açacaksın şöyle kalabalığa doğru zigonlarını boy boy, dizi dizi ki ortam şenlensin, dekorasyonunun Daltonlar ayağı tamamlansın. Yoksa sevgili misafir çayını mı tutsun, kısır börek çörek dolu tabağını mı? Kucağa koymak mı? Aman büyük rezillik, o çay o halde kesin dökülür zaten :)



Aylar boyu koca evi düzersin de bir o kadar daha zamanda bir zigon seçemezsin. Açıkçası bizde böyle olmuştu. Mobilyaları aldığımız yere nedense yaptırmak çok sonradan aklımıza geldi, iş işten geçtikten sonra. Genelde aksesuar satan firmalarda bulunuyor ancak onlarda ya düz hatlı, ya shabby chic ya da fazla klasik tarzda oluyor.



Sanırım bu açığı en iyi fark eden online mobilya ve dekorasyon satış siteleri. Dışarıda ayrı ayrı gezerek günlerce size zaman harcatacak bu zigonları internette biraz araştırdıktan sonra tam zevkinize göre bulmanız kuvvetle muhtemel. 



Mesela Vivense' in sitesinde satılan bu seti ben çok beğendim. Salonuma uygun renkleri olması durumunda alabileceğim bir model. 



Çokça çay kahve tüketiyorsanız, ayaklarınızı uzatmış TV izlerken her dakika zigona bile olsa uzanmak zor gelebilir. İşte o durumun da kurtarıcısı koltuk altına girebilen zigonlar. Son yılların en hayat kurtarıcı parçaları diyebilirim. Salondan ziyade oturma odası tercih edenlerin daha da vazgeçilmezi olduğunu söylemeye gerek bile yok.


Sıradışı modellere daha meyilliyseniz tek tek parçalardan bir araya gelen orta sehpa şeklindekileri de tercih edebilirsiniz.


Mesela böyle bir modüler orta sehpa da kesinlikle favorilere eklenir!




Görsellik daha önemliyse kek börek ve çay tabaklarından, göze ve ruha hitap eden ciltli kitap stilinde zigonlar Lucky Art mağazalarında bulunabilir.



Orta sehpadaki metal ayakların zigonlara da kaymasında bence hiçbir sakınca yok... 


Şeffaf zigonlar da geçişliği sağladığı için ve minimal görüntüsünden dolayı bir diğer en çok tercih edilen modeller arasında. Fazla çağdaş bir görünüme sahip olsa da renksizliği sebebiyle pek çok tarzla uyum sağlayabilirler.


Yine de benim favorim Mobi Mobilya' nın  meşhur CNC kesimli, takımlarına özel zigonları. Bunlar dururken başka sıradan modeller aramaya hiiiç gerek yok.

Peki sizin beğendikleriniz hangileri? Zigon sizin de korkulu rüyanız oldu mu? Hadi yazın...

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...