14 Mayıs 2013 Salı

Lavanta Kokulu Provence

Selam Decoridea' cilar,
Bugun sizlere Provence stili evlerin tarzindan örneklerle bahsetmek istiyorum. Öncelikle Provence aslen Rhone nehri ve Alp dağları arasında uzanan Akdeniz kıyılarındaki kendine has doğal tarzı olan, sıcak bir bölge... Bunu ilk duyduğumda Provence stilin yansıttığı sıcaklığı ve insanların üzerinde bıraktığı o rahat etkiyi daha iyi anladım. Gidip görmüşlüğümle olan herhangi bir tecrübeyle sabit değil ama Akdeniz kıyılarının yarattığı etkiyi hayal etmek hiç de zor değil, değil mi? :)
Provence stili yansıtan özelliklerin başında açık renk hatta beyaza yakin ahsap renkler geliyor ki biz de evimizde bu tarz mobilyalardan tercih ettik. Eskitme boyamalar ve ferforjeler de Provence' ın birer parçasıdır. Yalnız dikkat edilmesi gereken unsur bu tarz ahşapların mat tercih edilmesi gerektiğidir. Kaldi ki lake veya parlak boyali ahşaplar Provence' tan çok uzaktır.
Ham dokular her zaman icin Provence' ı destekleyen unsurdur; doğal taşlar, ketenler, halı yerine kullanacağınız kilimler de bunu destekler... Ve unutmayınız ki doğa, kır çiçekleri bu tarzı tamamlamaya, evinizin dokusunu bütünlemeye yardımcı olacaktır.
Bu tarzla birlikte evinizde yaratacağınız sıcak dokuya misafirlik etmesi için dantelleri de sandıklardan gün yüzüne çıkarmanız gerekmektedir. Özellikle pastel tonlarla boyanmış, küçük taş veya parkelerle kaplanmış ve antikalarla bezenmiş mekanlarda dantelin yeri apayrıdır.
Siz de evinizde sıcak, hayalperest ve samimi bir ortam yakalamak istiyorsanız fotoğraflara bir göz atın derim. Bir vazoya da koca bir demet lavanta koymayı unutmayın, o olmadan olmaz... Bu post tüm Provence aşıklarına gelsin ;) 
Sevgiler,










Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...