21 Mayıs 2013 Salı

Bahar Geldi Ama Bahçem Yok!

Bahar geldi ama bahcem yok..!
Siz de benim gibi her bahar geldiğinde bir sene sonraki bahar için bahçeli ev dileğiyle yanıp tutuşanlardan mısınız? Cevabınız evet ise aynı kaderi paylaşıyoruz, ama gelin kaderimize küsmeden kendi bahçemizi kendi balkonlarımızda yaratalım...
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki çiçek bakmak hem sabır hem de sevgi işi. 6 ay sadece sap kalan 4 saksı orkidemizin coşarak açmasıyla birlikte bizim de evde çiçek sevgisi coştu. Ve sonunda gördük ki bu iş hakikaten sevgi de istiyor. Onlarla konuşmak, onlara dokunmak bu işin büyük bir parçası.
Bu sevgimizi gören ailelerimiz de bizlere gelişlerinde ellerinde birer saksı çiçekle evimizi şenlendirdiler sağolsunlar. Biz de bir tatil dönüşü Sapanca' dan "achmean" adında olduğunu duyduğumuz pembe bir saksı çiçeği aldık. Renkleri salonumuza ayri bir hava katti. 
Gelelim balkonumuza; limon ağacı isterken bulup aldığımız kumkuat ağacı bizi önce hüsrana uğrattı aslında. Aldıktan 2 hafta sonra tüm yapraklarını ve meyvelerini döktü ama dediğim gibi sabırla suladık, bekledik ve şimdi tekrardan yaprak verdiğini görmek bizi heyecanlandırıyor. Şimdi ise bir türlü renk beğenemediğim, genelde Avrupa' da komple blokların bir ahenk içinde sıraladığı balkon demirine asılan rengarenk petunyalarda gözüm. İnşallah mevsimi geçmeden bir renk beğenip balkondaki yerine asabilirim. 
Balkonunuz müsaitse yerleri çim halıyla kaplatıp bahçe efektini yükseltebilirsiniz ama bu yapay bir görüntüye de sebep olabilir; dengeyi iyi kurmakta fayda var.
Balkonunuzun büyüklüğüne göre bahçe mobilyaları tercih edebilirsiniz. Her bütçeye uygun teak, okaliptüs ağacı gibi çesitli ağaçlarda 2-4-6 ve daha fazla kişi için ideal mobilyalar mevcut. Eğer ağaç kullanmak istemiyorsaniz hem sıcaklık katmak hem de klasik metal renklerinden uzaklaşarak yeşille en güzel uyum sağlayan sıcak renk, enerjisi yüksek kırmızıyı tercih edebilrisiniz.
Ve son günlerde beni en çok etkileyen, dinlendiren çiçeği sizinle paylasmak istiyorum; mimoza... Aslında ağaç da olan bu bitkinin 4 en popüler türü var. Aslında bu bir akasya türü ama evde bakabileceğiniz saksı tipi de mevcut kumkuat gibi. Hemen her toprakta yetişir, sıcağa ve susuzluğa da dayanıklıdır ancak buna aldanılmamalı çünkü çok sıcakta veya susuzlukta çiçek açmaz ya da hemen döker. Yarın ilk işim Bahçeşehir botaniğe gidip saksi türü mimoza sormak olacak. 







Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...