18 Kasım 2014 Salı

Erkek Bebek Odalarına Duvar Kağıtları

Herkese merhaba...

Geçtiğimiz hafta kızımızın odası için duvar kağıdı araştırmalarımızı yazmıştım. Hal böyle olunca erkek bebek bekleyen anne adaylarını da unutmak olmaz, onlara da biraz yardımcı olmak lazım :) 

Hemen yine favorim çizgili ile başlamak istiyorum. Kalın da olsa ince de olsa çizgili duvar kağıtlarının yalın ama karakteristik duruşu malum. Hem göz yormuyor hem de elit bir görünüm sağlıyor. Biraz hareket de katılmak isterse orta hatta farklı desenli bir bordür geçilebilir.




Ayrıca çocuk odalarında bir yeni trend de duvarı istenen konsepte uygun bir ressama boyatmak "duvarım tuvalim". Ben fikre bayılıyorum ama biz resmedilecek konuda karar kılamadığımız için tercih edemedik. Ancak muazzam güzel uygulamalar var. Artık Masko ve Modoko' daki çoğu mobilyacının çalıştığı bir ressamı var mutlaka sorun ve örnek görsel isteyin. İstediğiniz bölgeye istediğiniz ebatta uygulayabiliyorlar, talep sizden, fırça ressamdan! 


Sıcak hava balonlarını hep beğenirim, böyle yeşil turuncu tonlarda olanlar ise erkek bebekler için ideal.

Duvarlar sade tutulup tavana da uygulama yapılabilir hem çarpıcı bir fark yaratmış olursunuz.



Dinazorlar alemine hoşgeldiniz!..


Duvar kağıdı yerine yine bordürlü çalışmalarla duvarı 2 renge ayırabilir, farklı çerçeveler ve alçıpan raflarla hareket katabilirsiniz.





Ve puantiye... Bir diğer klasik, asla göz yormayacak ama kibar şıklığıyla da odayı dolduracak bir seçenek. Bebeğin doğduğu zamanlar için daha düz ve sade modeller seçip hayalgücüne ve ruh dinginliğine yer bırakmanın daha doğru olduğunu dşünüyorum. İleriki yıllarda zaten kendi sevdiği ve seçtiği bir çizgi film veya masal kahramanını posterler, duvar kağıtlarından nevresimine kadar taşımak isteyeceği için varsın önden biraz sizin zevkiniz konuşsun ;)

Sizin favoriniz hangisi? Peki ressam fikrine ne diyorsunuz?

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...