13 Ocak 2015 Salı

Padalyalar Dekoratif Mi Korkunç Mu?

Özellikle dağ evlerinin en sık rastlanan parçalarındandır padalyalar, yani doldurulmuş hayvan başları. Dağ evi olmasından dolayı av hayvanları ve avcılığa gönderme yapan bu vahşi aksesuarlar aslında çoğumuz için biraz korkunç, kabul etmek lazım. 


Tahnitleme sanatı olarak adlandırılan bu işlem sonucunda hayvanların genellikle baş boyun kısımları bazen vücudunun tamamı dolduruluyor. Avcılığa merakı olmayanların kolay kolay alıp da evinin baş köşesine koyabileceği bir aksesuar değil açıkçası.   



Doldurulan bu hayvancıklar çok fazla "canlı" izlenimi verdiğinden duvardan fırlamış başlar çoğu zaman tüyler ürpertiyor. Desteklediğimi de söyleyemeyeceğim.




Canlısından doldurulmamış olsa çarpıcı bir etki yaratabilecek bu kuşlar bu haliyle insanda mekandan kaçma dürtüsü uyandırıyor neredeyse.

İşte bu yüzden padalyalar yerine onların maketlerini ya da tablo olarak boyutlandırılmış versiyonlarını kullanmak çok daha mantıklı. Görsel olarak diğerleri gibi korkutucu da durmayacağından işte o zaman dekoratif güzellik ön plana çıkacak.





Maket, ahşap veya plastikten üretildiği sürece üstlerini genel dekorasyonunuza uygun şekilde adapte etmek de kolaylaşacaktır.






Her daim orijinal aksesuarlar peşinde koşan biriyseniz bu örnek tam size göre. Padalya aplik! içine elektrik aksamı çekeceğiniz bir duvara padalyayı da astınız mı buyurun size kolay kolay eşi benzerine rastlayamayacağınız bir dekoratif obje.


Ve bu da en baroğundan yapma bir padalya :) Kokoş mu kokoş! Siz de istediğiniz herhangi bir türden boş çerçeveyi padalyanızın etrafına geçirebilirsiniz.

Ne dersiniz padalyalar size göre mi?

2 yorum :

Yasemin dedi ki...

Genel olarak çok gereksiz..
Ama şu alt resimlerdeki renkliler, modern çizgiler daha katlanılabilir bence.
Ama yine de ne gerek var diye sormadan edemiyorum :)

Unknown dedi ki...

Illa olacaksa kesin maket diyorum :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...