12 Ocak 2015 Pazartesi

Dağ Evleri

Nasıl yaz geldi mi deniz, güneş ve kum hayalleri kuruyorsak kış geldiğinde de şöyle bol kar manzarasına karşı şömineli bir dağ evinde olmayı hayal ederiz. Belki bir haftasonu kaçamağı için, belki yılbaşında belki de biraz inzivaya çekilebilmek için. 



Çoğunlukla ahşap ağırlıklı inşa edilmiş ve iç dekorasyonu tamamlanmış bu evler farklı bir sıcaklık duygusu katar içimize. Hele o çıtır çıtır yanan ateşle huzurun doruklarına erişiveririz.   


Biraz modern bir dağ evi...

Yüksekçe bir tepede yer alıyorsa eviniz, geniş bir terasınızın olması manzara avantajı sağlar, hem de mangalda sucuk partileriniz için eğlenceli bir ortam sunar. Sıcacık sahlepinizi alıp soğukta keyif yapmak da cabası.

Dağ evlerinde cam tavanı çok önermem çünkü yalıtım ne kadar iyi olursa olsun soğuk havayı içeri geçirecektir. Elbette yine de tercih sizin, görsel güzelliğini yadsıyamayacağım ;)


Yatak odalarında samimi bir ortam yaratmak önemli. Kalın örgü battaniyeler, sevimli yastıklar, ham ahşap mobilyalar sizi kucaklayacak bir dekorasyon için en önemli noktalar.



Böyle güzel bir sonbaharın ardından kış da iple çekilir...



Bir dağ evinde doldurulmuş hayvan büstü olmasa dekorasyon eksik kalır. Bu konuyla ilgili daha detaylı yazım yarın yayında olacak.


Oyuncak-karavan-ev gibi inşa edilmiş bu dağ evi sizce de sevimli değil mi? 


Geniş salonların en güzel tamamlayıcı özelliği de yüksek tavanlar. Tavanın yüksek olması dağ evinin-doğası gereği-ağır havasını dağıtır ve ferah bir görünüm sağlar. 

Mutfaklara bakarsak burada da modernden ziyade daha geleneksel tasarımlar göze çarpar. Hatta bir kuzine ile nostaljide tavan yapabilirsiniz. Sonra gelsin kestane-kebaplar, kumpirler. Bahar çocuğu olmasam kışa aşkımı ilan edeceğim neredeyse :)


Banyolarda ahşapa taş dekorlar eşlik ederse görünüm biraz daha otantik bir hal alabilir ama çok şık duracağı da kesin. Küvetin etrafnı taş kaplamak iyi bir fikir olabilir.





Peki sizden dağ evi görüntüleri var mı? Hadi bana atın paylaşayım...

Hepinize sevgiler ve iyi haftalar...

4 yorum :

Evde Yazar dedi ki...

Beni benden aldınız sabah sabah, şahane bunlar:)

Unknown dedi ki...

Begenmenize çok sevindim :)) keyfini cikarin, bir gun hepimize birer tane nasip olmasi dilegimle :))

complete_the_sentences dedi ki...

İlk fotoğraf harika ve de karavan gibi olan. Aslında hepsi çok sıcacık, iç ısıtan türden. Teşekkürler hayal dünyamıza katkınız için. Sevgiler... :)

Unknown dedi ki...

Rica ederimmm benim için zevk :)

Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...