24 Ekim 2014 Cuma

Tupppturuncu Cadılar Bayramı

Hey sen, güzel okuyucu, can takipçi! Bugün cuma, hava güneşli... Enerjik olmak için daha iyi bir sebebin var mı? Silkelen kendine gel, mis havayı içine çek ve haftasonuna hazırlan.

Ben de sana bugünkü postla enerji yüklemesi yapacağım. Turuncu enerjisi! Evet aylardan ekim, mevsimlerden balkabağı mevsimi! Yüksek antioksidanlı bu çok faydalı sebzeyi her türlü tüket! Tatlısı, çorbası, pastası, salatası, muffini, keki, nasıl isterse paşa gönlün...


"Yaz bitti, hiçbir şeye hevesim yok" diyorsan bu turuncunun enerjisini evine getir o halde. Belki de hiç yapmadığın bir şeyi yap ve bu sene bir Cadılar Bayramı partisi organize et.


İlle de büyük çaplı bir davete gerek yok, anlam yüklemeye de gerek yok. Maksat eğlenmek, kışa enerjik bir başlangıç yapmak. O zaman in bahçeye topla bol kızıl, kahve, turuncu yaprak, koş pazara markete bir balkabağı al ve çağır sevdiklerini.  


"Yok ben azla yetinmem, yaptım mı şanıma yaraşır bir parti yaparım" diyorsanız da işte gerçek bir şölen yaratabileceğiniz detaylar şimdi bu yazıda. ;) 



Kurukafa olmadan asla!

Az çoktur diye boşuna demiyoruz, basit ama şirin bir fikir.


O dantel her yere girecek! ;)




Bu sıcak ve güzel rengi daha da anlamlı yansıtabilecek soğuk renkler her zaman vardır; turkuaz-turuncu, kesinlikle denemeli. 




Çam ağacı görünümlü sonbahar ağacı, minnoş baykuşlar da cabası. Standarda takılma, uyarlamanın yollarını ara.



Bu da enerji kırıntılarını yatak odalarına taşımak için bir detay. 

Bugünkü bol dopingli yazının üzerine evde oturan kalmasın. Ben de kaçıyorum, önce tatlı bir dosta kahveye sonra da en genç en dinamik ekip Hürriyet Bumerang' ın davetine ;) detaylar için Instagram' dan takipte kalın.

NOT: Geçen yılki cadılar bayramı postuma ve bu temalı soframa göz atmak için linklere tıklayabilirsiniz.

21 Ekim 2014 Salı

Şıkır Şıkır Ev Ofisler

Bu ara algım bebek odalarında bildiğiniz gibi. Ancak bir diğer yanım da giyinme odamı bozamadığımdan birleştirilecek olan çalışma odamda-caanım ev-ofisimde.
Ee ne de olsa gelenin yeri hepsinden önemli olacak. 



Ben yine de bir gün tekrar bağımsızlığını ilan edecek olan çalışma odamdan yola çıkarak bugün için size birbirinden şık ve şıkır şıkır ev ofisler derledim. Kadınlara ağırlık verdim ister istemez, bugünkü paylaşımlar biraz daa feminen...



Bakalım favorileriniz hangisi olacak?











Pastel tonlar daima ruhumuzu aydınlatıyor...



Siyah ve ayna zarafetinden bahsetmeme  gerek var mı bilmem.

Sizin favoriniz hangisi?

20 Ekim 2014 Pazartesi

Can Oba' da Lezzet Kudurukluğu

Herkese çok neşeli, mutlu bir hafta diliyorum. Zira benimki dün sabah itibariyle epey keyiflendi. Üniversite yıllarımdan yadigar dostumun doğum haberini aldım, tatlı kızları Ada' ya sağlıkla kavuşmuşlar. Mesafe sorununu da aşıp görmeye gittim mi daha da şahane olacak. Sağlıkla mutlulukla büyüsün Ada' cık :) Bu güzel haberin de enerjisiyle sizinle yine haftasonuma dair bir detay paylaşmak istedim.

Biliyorsunuz sofra düzenlemelerime ek olarak arada mutfakta uyguladığım, beğenilen tariflerimi de sizinle paylaşıyorum. Ancak bu kez mekan tavsiyesinde bulunacağım. Sirkeci' de bulunan Can Oba Restaurant' ın namını son günlerde duymayan kalmamıştır herhalde. Ayşe Arman da köşesinde yazdıktan sonra iyice bilinirliği arttı. 



Haftasonu eşimle yaptığımız bir Eminönü çıkarmasında bir anda aklımıza gelen mekanı bir deneyelim dedik. Haftalar sonrasına ancak rezervasyon kabul edebildiğinden çekinerek gittik ancak şansımıza kısa bir süre beklemeyle yemeğe geçebildik. Bir dipnot vereyim, "Mekan ful ama ben kuyruk olayım kalkanın yerine otururum" falan yok, rezervasyonun yoksa yapacak bir şey yok. 



Yemeklere geçmeden önce belirtmeliyim ki Can Oba esnaf lokantaları arasında tam da esnaf lokantası görünümlü bir yer. Ancak yediğiniz yemeklerle ibre bir anda tavan yapıyor. Şefliğe nereden başladığını unutmamak adına girişe koyduğu standart menünün gerçektekiyle ilgisi yok. Sunumları görüp çatal çatal lezzet doruklarına tırmandıkça ne örtüsüz masaya kağıt servis içinde gelen çatal bıçağı görüyor gözünüz ne de plastik şişedeki suyu. Aklınızı karıştırıp tüm bildiklerinizi sorgulatıyor burası ama takılmayın, fazla sormayın ve olduğu gibi kabul edin çünkü Can Oba bunu hak ediyor.



Gelelim yemeklere...Çorba, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluşan öğünlerden her birinden en az 3 çeşit mevcut. Ana yemek ise 5-6 arası değişiyor. Ben yukarda gördüğünüz karamelize soğanlı patates çorbasını tercih ederken eşim balık çorbası aldı. Gurmelik taslayacak değilim, e bu blog yemek blogu da değil ama damak tadıma da güvenirim. 


Mantar soslu madalyon beef kesinlikle çok doyurucu ve lezzetli bir tercih.


Eşimin sipariş verdiği tatlı domates soslu keçi peynirli ve ıspanaklı lazanya hayatımda tattığım en inovatif ve lezzetli lazanyalardan biriydi kesinlikle.

Bu tatlının adı frambuaz soslu köpük çikolata olsa da ben kendisine "öldüren cazibe" demeyi tercih ediyorum şu sunumun üzerine. 

Bu gördüğünüz de tarçınlı karamel soslu dondurulmuş peynir pastası olarak bize tanıtıldı. Resim görmediğimiz için farklı bir şey bekledik ama dondurulmuş cheesecakemiş meğer. Karameli biraz yanık geldi bana ama tamamı o kadar muhteşemdi ki o detaya çok da takılmadım açıkçası. Ve o günkü tatları başlıkta olduğu gibi tam da bir "lezzet kudurukluğu" olarak tanımlıyorum. 

Her yemeği tek başına yapıyor oluşu, misafirlerle mümkün olduğunca ilgilenmesi, güleryüzü Can Bey' in ambiyansta mütevazi ama lezzette bir İstanbul markası olabilecek yetenekleri sizi oldukça etkiliyor. En kısa zamanda gidip denemenizi tavsiye ediyorum şiddetle.

Rezervasyon şart unutmayın; telefonu ise 0212 522 12 15
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...