23 Mart 2015 Pazartesi

Muhteşem Oteller #12 - Hotel du Petit Moulin

Herkese merhaba,

Bu ay balon otellerden sonra tekrar Fransa' dayız ancak bu kez Paris' te modanın kalbinde, moda dokunuşuyla dekore edilmiş bir otelde. Hotel du Petit Moulin. 



Christian Lacroix' in "uyumsuzluğun uyumu" felsefesinden yola çıkarak dekore ettiği otelde lobisinden odalarına kadar modacının sıradışı tarzı hakim. Bolca rengin yine bolca desen ve dokuyla birleştiğini görebilirsiniz.



Özellikle odalardaki sanat eseri kıvamındaki duvar resimleri ayrı ayrı temaları vurguluyor. "Klasik ve modern iç içe" demek aslında çok doğru değil bu otelin tarzı için. Çokça post-modern mobilyaların ve objelerin kullanıldığı alanlarda bir anda antika bir berjer veya ağır bir damask desenden duvar kağıdı görmeniz mümkün. 



Bu odada kalacak olana kolaylıklar diliyorum :) Her zaman beğendiğimi paylaşacak değilim ya işte bu da beğenmediğime harika bir örnek! Bu odada değil dinlenmek, ertesi güne üstünüzden kamyon geçmiş kadar bitkin başlamanız olası. Zebra deseni mi sayayım, halıdaki dikkat çekici iri motifleri mi, apayrı duvar resmini mi yoksa başka telden çalan dekor perdeyi mi? Yürek ister bu odada konaklamak kanımca.



Yine de bir stili olduğunu kabul etmek gerek. Gökyüzüne ve galaksiye ait her şeyi çok seven benim gibiler içinse böyle bir resmin altında uyumak hayaller alemine dalmak demek olur.


Birbirinden bağımsız pleksiglass ve tasarım plastik sandalyelere sıkça rastlıyoruz. Zaten bu modeller trend olduğundan beri "plastik sandalye" kavramının tekrardan yıldızı parladı.





Vintage karolara komple bir duvar boyunca yer verilmiş, tek desenden ziyade birkaç farklı model kullanılarak hareket katılmış.


Özellikle moda haftalarında Paris' e gidenlerin günün moduna tam anlamıyla girebilmeleri için böyle bir otelde kalmalarını tavsiye ederim ;)

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...