29 Ağustos 2013 Perşembe

Mum Hep mi Romantik?

Tereddütsüz "evet" başlığın cevabı. Sadece aydınlanma adına mum kullanımı çoook eskilerde kaldıysa da o bir "her daim klasik". Yeri geliyor evdeki avizelerin ışığı fazla geliyor, mumun loş ambiyansına ihtiyaç duyuyoruz. Elbette romantik bir atmosfer yaratmak içinse tek çözüm. Evdeki spotların avizelerin komple yakıldığı bir romantik akşam yemeği gördünüz mü hiç? :) Ya da mumlu masa dekorasyonu olmadan tavan avizeleriyle aydınlatılan bir düğün? Sanmıyorum. Ben de bu fikirden yola çıkarak mumu hem romantik atmosferler oluşturmak hem de onu evinizin olmazsa olmaz dekorasyon detayı haline getirebilmek için yapmanız gereken uygulamalarla ilgili birkaç fikir derlemek istedim.


Bu kullanım bir hayli meşakkatli olur, farkındayım. Ama güneş batıp gecenin koyusu salonunuza çöktüğünde sevdiklerinizi biraraya topladığınız bir sofrada başınızın üstünde bir mum ordusunun titrek ışığı kesinlikle hoş bir hava katar.

Yazlıklarda genelde kışlık evlerdekine göre daha az ekipman bulunabilir. Yaz daveti verdiğinizde masanızın cılız kalmasına hiç gerek yok. Hemen sahile koşuyorsunuz, biraz kum biraz deniz kabuğunu kadehlere doldurmanız, üstüne de bir tea-light tutturuyorsunuz ve işte sofra detayınız hazır!

Kuş kafeslerine evinizde kullanmaktan hoşlanıyorsanız içini mumlar ve çiçeklerle (canlı veya yapay) süsleyerek görünümü zenginleştirebilirsiniz.

Banyonuzda biraz Uzakdoğu biraz spa rüzgarı estirmek isterseniz çakıl taşlarıyla dolu vazolara birer adet orkide yerleştirip mumla istediğiniz o havayı yaratabilirsiniz.


Şöminenin yanmadığı zamanlar için alternatif bir uygulama


Kadehlerin bu kez tersten kullanıldığı bir süsleme seçeneği





Doğanın içinde sanki bir tiyatro sahnesi, ama yine olmazsa olmazımız mumlar


Yaklaşan sonbahara uygun, geniş masalar için "sonbahar" temalı bir masa ortası dekoru. Oyuklarına yerleştirilen mumlar ise doğal görünümü destekliyor.

 Mercanlar bu yılın favori deseniydi. Gördüğünüz gibi her kullanıma da rahatlıkla uyum sağlıyor.

Eğer evinizin girişinde bu tarz geniş ve fazla basamaklı merdivenler varsa rastgele yerleştireceğiniz (sadece minik cam tea-lightlara yerleştirin ki mumun ışığının önüne geçmesin) mumlarla yıldızların arasında yürüyormuş etkisi yaratabilirsiniz hem kendiniz hem misafirleriniz için ;)


Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...