12 Mayıs 2014 Pazartesi

En Güzel Yazlık Evler

Cuma günkü yazlık mutfakları yazımın üzerine aldığım mailler doğrultusunda acilen genel kapsamlı bir yazlık konulu yazı post etmem farz oldu :)



Yazlık tadilatları sürecinde olanların hala son dakika fikir değişikliklerine açık oldukları çok aşikar. Hak vermiyor değilim, bu tarz tadilatlar her gün yapılmıyor ve olmuşken en güzelini, en iyisini yaptırmak istiyor insan. E hal böyle olunca da her fikre sıcak bakılıyor.


O zaman başlayalım. Mutfaklarda da olduğu gibi yazlığın genel kullanım amacına uygun konforlu ve pratik mobilyalar seçilmeli. Denizi çağrıştıran mavi tonları da ister istemez ağırlıklı tercih oluyor, mavinin huzur veren yatıştırıcı etkisi beyazla da birleşince işte size size Ege güzelliği.




Devasa salıncaklar yerine verandanıza kuracağınız karşılıklı halat salıncaklar daha samimi bir hava katabilir.



Denizanası ve mercanlar, evet denizdeydik değil mi? :) Yarım daire şeklindeki lambalara bibila geçilmiş organza kumaş şeritleri yapıştırırsanız sizin de denizanası şeklinde aydınlatmalarınız olmuş olur. Normalde pek de sevimli bulmadığımız bu deniz canlısı bu tip süslemelerde gayet sevimli bir role bürünüyor nedense. ("denizden babam çıksa kabulüm" mantığı sanırım)











Huzur ve dinginlikten ziyade yazın enerjik yanını evlerinize taşımak için tercih etmeniz gereken renk ise kesinlikle sarı. Böylelikle güneş bir adım daha evinizin içine girmiş olur.




Kışın gitme ihtimaliniz de olan bir evse kesinlikle şömine yaptırmalısınız. Sebebe gerek var mı?


Perde olarak yine ağır olanları kışlık evinizde bırakıp buraya daha kolay temizlenebilir uçuşan tülleri ya da pratik katlamalı stor perdeleri seçebilirsiniz.


Tek renge bağlı kalmanıza gerek yok, donatın rengarenk her yeri!




Denize yakın olunca gemici teması kaçınılmaz oluyor. Bu arada halat çevrelenmiş aksesuarlar tekneye yönelik olduğundan biraz pahalıya satılıyor piyasada. Oysa ki istediğiniz kalınlıkta halat alıp, kullanılacak malzemenin etrafını sarmanız yeterli.

Bir yazlık ev için olabilecek en hoş yatak başı sanırım :)


Ee sizin favoriniz hangisi?

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...