30 Ekim 2014 Perşembe

"Unutursam Fısılda"

Kültür-sanat köşem "kütüphanemizden" bölümü hariç bir süredir sessiz sakindi. Malum yaz ayları bu konuda kış kadar bereketli değil. Olsa da her zaman fırsat yaratamıyor insan. 

Dünkü pazar görünümlü çarşambamız tatil olunca biz de film izleyerek değerlendirmek istedik eşimle. Öncesinde hakkında hiçbir yorum okumadığımız Çağan Irmak filmi fragmanını görünce onu görelim dedik.


Ve doğru karar... Bir film Çağan Irmak' tan çıkıyorsa pek şaşırtmıyor ya da hayal kırıklığına uğratmıyor, yine uğratmadı. "Babam ve Oğlum" daki gibi içiniz dağlanmıyor veya "Issız Adam"daki gibi gözlerden yaşlar usulca süzülmüyor ama yine yüreğe dokunan çok naif bir film olmuş. 

Hanife ve Hatice birbirine zıt iki kardeştir. Hanife sağlık ocağında çalışan kendi halinde bir hemşireyken Hatice de bir o kadar kabına sığmaz yapıdadır ve şarkı söylemeye tutkundur. Bir gün kasabaya gelen kaymakamın oğluyla tanışmak iki kardeşin de hayatını bambaşka yönlere sürükleyecektir.


Işıl Yücesoy, Hümeyra ve Mehmet Günsur'un tartışmasız oyunculukları göz doldururken bir kez daha takdiri hak eden Farah Zeynep Abdullah oluyor. Gerçekten çok iyi bir iş çıkarmış, kendini pür dikkat izletmeyi bilmiş.

Bu filmin bir başrol oyuncusu daha var ki onsuz hikaye eksik kalırmış: Kenan Doğulu' nun muhteşem müzikleri. "Ben Çağan Irmak filmi izlemem" filan bile diyorsanız sadece müzikler için gidilmeli. Parçaları dinlerken melodilerin pürüzsüzlüğünde kayboluyorsunuz.

Ben filmi övdüm diye aman diyeyim çıtayı yükseltip sonra beğenmedik demeyin. İddiasız ama yüreğe dokunan bir film, mütevazi ve iyi oyunculuklar izlemek ve başarılı müziklerle kalbinizi doldurmak için mutlaka gidin görün sonra da soundtrackini alın.

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...