25 Mayıs 2015 Pazartesi

Loftlara Yakın Markaj

Loftlar sözcük anlamı olarak eski fabrikalar gibi endüstriyel binaların yaşam alanına dönüştürülmesini ifade ediyor. Yüksek tavanlı ve iki katlı bu alanlar genelde galeri boşluğu ile alt katı görecek şekilde tasarlanır.


Her ne kadar ilk kez endüstriyel binalarda can bulduysa da günümüzde genel formun aynen alınıp lüks konutlara uygulandığını görüyoruz sıkça. 


Eğer orijinal şekline sadık kalınacaksa ham beton, sıvalı bırakılmış veya tuğla örülmüş duvarlardan biri tercihiniz olabilir. Bu şekliyle başlayan dekorasyon tabii biraz daha minimal ve endüstriyel gitmeli. Örneğin, üst resimde duvarlarından aydınlatmasına kadar birbiriyle uyumlu objeler kullanılmış. Konforlu koltukların ve şamdanın kullanılması ise bu maskülen havayı kırmış aynı zamanda gotikleştirmiş.



Bol metal kullanımına en çok yakışan da ahşap. Duvarlarda, panellerde ve mobilyalarda çekinmeden kombinleyebilirsiniz. Hele ham ahşap olursa tadından yenmez ;)


Devasa görünümlerinde esasen az oda ferah alan mantığı güder loftlar o yüzden home office olarak da sıkça değerlendirilir.



Bu ise daha modern ve aile yaşamına uyarlanmış bir loft. Ne kadar konforlu ve dikkat çekici öyle değil mi?


Mermer ve bolca aksesuarın eşlik ettiği şık bir loft...








Bahar aylarında olmamızın etkisiyle bugünkü favorim olabilir :) Evin loftu olur da bahçenin olmaz mı? Yeter ki yeşillendirin yeşillendirebildiğiniz kadar.


Loftlara sizin bakış açınız nedir? Beğeniyor musunuz ve bir loftta yaşamak ister miydiniz? Haydi yazın bana...

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...